Stavanger 20131206. Vannet slår inn på land i Vågen i Stavanger. Sterk vind har skapt springflo. Kommunen har begynt å sette ut sandsekker for å unngå at vannet trenger inn i butikker og hus. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

En musikkprofessor ved Universitetet i Stavanger har sagt opp etter at det har kommet varsler fra 13 tidligere studenter om upassende oppførsel.

annonse

Noe av det studentene har varslet om er upassende berøringer og seksualisert prat på spilletimer, samt upassende tekstmeldinger og tilnærmelser, skriver Stavanger Aftenblad. Professoren sa opp få dager etter at studentene sendte inn varselet i slutten av november.

annonse
annonse

Noen av avsenderne hadde signert varselet med navn, mens andre ønsket å være anonyme. Universitetet tok raskt kontakt for å forsikre seg om at de hadde forstått innholdet i varselet. I løpet av noen dager forklarte varslerne seg muntlig til universitetsledelsen.

Etter kort tid ble den aktuelle ansatte kalt inn til møte og gjort kjent med hovedtrekkene i varselet. Noen dager senere leverte han sin oppsigelse og har siden årsskiftet ikke lenger vært ansatt ved universitetet. Avisen har vært i kontakt med professoren, som ikke ønsker å kommentere saken utover å bekrefte at arbeidsforholdet er avsluttet.

Rektor Marit Boyesen sier saken er svært alvorlig, og at den har vært vanskelig for universitetet.

– Vi har vært opptatt av å behandle varselet og varslerne på en god måte. I tillegg ville vi ta tak i det raskt, noe vi også gjorde, sier hun.

Ettersom professoren selv sa opp, ble det ikke opprettet noen sak mot ham.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.