Oslo 20180315 Ap-leder Jonas Gahr Støre snakker med pressen på Stortinget etter at Arbeiderpartiets stortingsgruppe har besluttet å stemme for Rødts mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statsminister Erna Solberg (H) mener Ap-leder Jonas Gahr Støre går for langt når han støtter mistillit mot Sylvi Listhaug  (Frp), selv om hun har sagt unnskyld.

– Når det er gitt en uforbeholden unnskyldning, slik som har skjedd i denne saken, så burde det vært tilstrekkelig. Det er i tråd med normal kutyme, sier Solberg til VG.

Listhaug, som er justis-, beredskaps- og innvandringsminister, ba torsdag om unnskyldning flere ganger torsdag fra Stortingets talerstol. Bakgrunnen er Facebook-posten, der hun anklaget Arbeiderpartiet for å sette terroristers rettigheter foran landets sikkerhet. Likevel ga Støre torsdag ettermiddag beskjed om at Ap vil støtte Rødts mistillitsforslag mot Listhaug.

Ifølge Dagens Næringsliv var ikke den første unnskyldningen ordlagt slik Listhaug hadde avtalt med statsministeren på forhånd. Men Solberg vil ikke kommentere dette.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]