Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Å frata terrorister statsborgerskapet administrativt innebærer ingen svekkelse av rettsstaten Norge. I tillegg til å være effektivt og sikkerhetsmessig velbegrunnet, er det tvert om nettopp symmetrisk i forhold til innvilgelse av statsborgerskap, og rent maktfordelingsmessig tilligger slike saker nettopp den utøvende makt. Derfor var regjeringens forslag også statsorganisatorisk korrekt.

Så hva var Aps egentlige begrunnelse for å stemme mot – annet enn liksom å fremstå som “skoleflinke” ved at de ville sikre terrorister rettssikkerhet? Jo, det var antakelig fordi Ap systematisk er imot alle gode og effektive forslag fra regjeringen som også har støtte fra den fornuftige majoriteten av befolkningen som vil ivareta den norske nasjon best mulig – begrunnelsen var ikke minst det å ramme Listhaug personlig; selve hovedfienden hvis popularitet Ap misunner mest.

Summen av inntrykket en får av Ap er ganske klart: Det var bedre å støtte terroristers mangeartede økonomisk fordyrende og sikkerhetsmessig (liksom-)rettssikkerhetskrav enn å stemme for regjeringens forslag som best sikrer nasjonen Norge. Og hva går slikt på bekostning av? Jo, nasjonen Norges sikkerhet, selvsagt. Derfor var Listhaugs berømte utsagn på FB ikke bare sann, men også en helt grei provokasjon.

annonse

Detter tok Ap i bruk en klassisk, men lett gjennomskuelig stråmann, nemlig 22. juli (Utøya-saken), og kritiserte dermed Listhaug for det hun aldri hverken hadde sagt eller ment (!)

En skulle tro at Ap har nok med å rydde opp i egne interne ødeleggende intriger, men neida – det ble for fristende å fokusere på ytre fiender. For Ap og Støre har det altså ikke vært nok å rive eget parti i filler den senere tid. I stedet forsøker Ap også ta andre politikere med seg i fallet – i et hjelpeløst forsøk på å overleve.

Og resultatet: Jo, foreløpig har en feig Erna Solberg svekket seg selv ved at hun sa et unødvendig unnskyld, presset Sylvi Listhaug til det samme, samt at Ap og SP har støttet Rødts mistillitsforslag mot Listhaug. Nå avhenger det av KrF

Videre har Ap gjennom dette fortsatt sitt destruktive løp bort fra realpolitikken.

Jeg tror flertallet av folket har fått mer enn nok av såkalt «stortingspolitikk» nå. For hva fører Aps «politikk» til videre nå – jo, at Stortinget og regjeringsmakta også svekkes.

Måtte hele denne usaklige prosessen slå tilbake som en boomerang mot de som fortjener det; nemlig Støre og Ap.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]