Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) og SV-leder Audun Lysbakken i vandrehallen i Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
  • 4.3K
  •  
  •  

Saken som nå utspiller seg er og blir en heksejakt på Sylvi Listhaug. FrPs innvandringspolitiske talsmann Jon Engen-Helgheim sa nøyaktig det samme, postet samme ordlyd på Facebook og deltok på NRK 21-nyhetene døgnet før Listhaugs Facebook-innlegg, uten at noen engang hevet øyenbrynet.

Dessuten har de begge rett – dette var en kritikk av Aps nøling og manglende støtte til å følge opp anmodningene fra PST og PST-sjef Benedicte Bjørnland, som har bedt om betydelig raskere verktøy for å stoppe fremmedkrigere med to statsborgerskap og returbillett til Norge.  Men var det debatt om dette vi fikk..?  Nei, i blindt raseri over at den “provoserende” Listhaug har uttalt seg om Aps manglende innsats for terrorbekjempelse, så ble hun beskyldt for å ha såret Utøya-ofre. Og takket være svak borgerlig ledelse og styrke, beklager både statsministeren, Jan Tore Sanner og til slutt Listhaug selv.

Vi minnes alle 22.7 i sorg…

Vi alle minnes tragedien i regjeringskvartalet og på Utøya med stor sorg; de som opplevde det direkte føler dette betydelig sterkere enn oss andre.  Men det kan ikke frata folk retten til å kritisere Stortingets største partigruppe for hvordan de håndterer og stemmer i en sak om hjemvendende fremmedkrigere 7 år etter 22.7.  Det er legalt å stille spørsmål om hvorfor noen ønsker å gi fremmedkrigere 3-4 måneders frigang i Norge når PST mener passet burde inndras ved ankomst Norge.

Hva var det Sylvi Listhaug egentlig sa som har vært så utrolig provioserende..?  Jo, ordrett så skrev hun:  «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet.»  Hverken mer eller mindre.

Ingen kobling til Utøya eller den livstidsdømte terroristen som takk og lov sitter på tidsubestemt forvaring i et av Norges mange fengsler. Listhaug koblet heller ikke uttalelsen mot andre politiske betente saker, ei heller mot personer, grupper eller konkrete navn. Jan Tore Sanners umiddelbare reaksjon fra sist søndag, der han sa at Jonas Gahr Støre «…trekker 22. juli-kortet» er faktisk nettopp hva mange av oss andre nettopp føler.  Sylvi Listhaug begikk ikke mer enn en politisk oppsummering dagen etter at Ap satte beinkrok på et forslag som kunne gjort det samme med hjemvendte fremmedkrigere som politiet gjør med fyllekjørere. Nemlig å ta sertifikatet umiddelbart (les: passet) og deretter fremme saken for domstolsbehandling senere. Sylvi var i sin fulle rett til å påpeke dette – og hun hadde full ryggdekning fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Rettsvern for hjemvendte fremmedkrigere..?

Når noen (les: Ap) er bekymret for rettsvernet, til tross for at staten betaler hva det enn måtte koste den enkelte å få prøvet sin sak, da må det være lov å hevde at noen setter hensynet til fremmedkrigere foran  rikets sikkerhet.

Så hva er det egentlig som skal beklages..?  Svaret er: INGENTING..!  Det var ingen grunn til å unnskylde noen verdens ting.  Utspillet fra Listhaug, støttet av PST var og er både legalt og korrekt.  Dette har fra første minutt vært en heksjakt på Listhaug og hun står i dag svakt fordi Erna Solberg, Jan Tore Sanner og vurderingene i indre regjeringskretser dessverre har endt opp med unnskyldninger til omgivelsene.  Og opposisjonspolitikerne føler de har “en jobb å gjøre”, nærmest som takk for sist etter at mange politiske motstandere igjennom årene har blitt pillet på nesen av friske uttalelser fra Listhaug.

KrF og Knut Arild Hareide skal opp til kanskje første og siste “eksamen” mandag (eller tirsdag) når partiet avgjør Sylvi Listhaugs skjebne. Nede på 3,2% i siste meningsmåling kan vel partiet knapt synke dypere, men de bør vite at deres håndtering av denne saken blir fulgt med argusøyne.  Åtte KrF-representanter bør bruker hodet på tirsdag.  Statsministeren lar ikke enkeltstatsråder bli felt alene, så et svik i KrF-leiren kan faktisk felle hele regjeringen.

Ikke bli overraskelse over at noen (jeg inkludert) tar standpunkt og stiller seg bak Sylvi Listhaug.  Jeg tror fortsatt folk setter pris på ærlig, direkte språk, sterke kvinner og uavhengige stemmer. Vi bør avgjort støtte de som tør å være seg selv og ikke alltid er politisk korrekt. Men i dag og i tre, fire dager til så sirkler gribbene over både Sylvi og Erna…

P.S.  Jeg registrerer også at nå synker Stortinget ned på det lavmål at de skal benytte mistillitsinstituttet over at noen har uttrykt sin personlige mening på “Facebook”… ( !! )

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 4.3K
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]