Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

En elev ved en videregående skole er dømt til 21 dagers etter at han ga læreren sin et stykke hasjkake. Læreren tte til sykehus etter å ha spist kaken.

Den dømte 20-åringen var elev vedMeldal videregående skole i Trøndelag da han 14. juni i fjor hadde med seg hasjkake på skolen. Han bød læreren på et stykke, og etter å ha spist det, ble hun uvel og tte kjøres til Orkdal sykehus i ambulanse.

Sør-Trøndelag har funnet den unge mannen skyldikroppskrenkelse og dømt ham til 21 dagers fengsel, skriver Adresseavisen.

Retten legger vekt på krenkelsen som ligger i å lure noen til å innta narkotiske stoffer og påpeker at det ikke er mulig å forutsi hvordan vedkommende vil reagere. Læreren har forklart at hun ble svimmel og uvel. Hun ble redd og fryktet at hun hadde fått hjerteinfarkt eller slag, har hun forklart. På sykehuset ble det tatt urinprøve som påviste THC, det aktive stoffet i cannabis og hasj.

Sør-Trøndelag tingrett er ikke i tvil om at eleven handlet med viten og vilje, men tror ikke han ønsket å påføre læreren skade. De to skal ha hatt et godt forhold, og det var ingen konflikt mellom dem.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]