ustisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 3.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Fredag ble Listhaug oversvømt av blomsterbuketter på stortinget av både politiske støttespillere og motstandere etter kritikken hun har måttet tåle den siste uken.

Ruth Marie Vaagø (54) fra Valdres i Oppland var en av initiativtakerne til å spre budskapet om å sende justisminister blomster via blomsterleverandøren interflora.no.

– Jeg limte og delte overalt en oppfordring (på Facebook) om at det skulle sendes blomster Listhaugs vei via interflora.no, fortalte Vaagø i et intervju med VG.

Da saken ble kjent på sosiale medier tok det ikke lang tid før Listhaug-kritikere kalte 54 år gamle Ruth for høyreekstrem.

En mann ønsket til og med at venstresiden skulle boikotte Interflora.

– Høyreekstreme oppfordrer til å bruke @interfloranorge til å sende blomster til Listhaug. Så la oss boikotte Interflora. Spre ordet, skrev mannen på Facebook.

Også andre har klaget på Interflora.

En Ap-politiker som sitter i styret i Vestby Arbeiderparti har sendt spørsmål via Twitter der hun ønsker en forklaring hvorfor blomsterleverandøren sender blomster til Sylvi Listhaug.

– Hei Interflora, Vet dere bare har levert en tjeneste dere tar betalt for, men – synes dere dette er greit? Dere må ha registrert alle leveranser til Sylvi Listhaug i dag, så en bjelle burde jo ha ringt, skriver Inger Heidi Francker.

Ap-politikeren har i ettertid slettet innlegget.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]