ustisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fredag ble Listhaug oversvømt av blomsterbuketter på stortinget av både politiske støttespillere og motstandere etter kritikken hun har måttet tåle den siste uken.

annonse

Ruth Marie Vaagø (54) fra Valdres i Oppland var en av initiativtakerne til å spre budskapet om å sende justisminister blomster via blomsterleverandøren interflora.no.

– Jeg limte og delte overalt en oppfordring (på Facebook) om at det skulle sendes blomster Listhaugs vei via interflora.no, fortalte Vaagø i et intervju med VG.

Da saken ble kjent på sosiale medier tok det ikke lang tid før Listhaug-kritikere kalte 54 år gamle Ruth for høyreekstrem.

En mann ønsket til og med at venstresiden skulle boikotte Interflora.

– Høyreekstreme oppfordrer til å bruke @interfloranorge til å sende blomster til Listhaug. Så la oss boikotte Interflora. Spre ordet, skrev mannen på Facebook.

Også andre har klaget på Interflora.

En Ap-politiker som sitter i styret i Vestby Arbeiderparti har sendt spørsmål via Twitter der hun ønsker en forklaring hvorfor blomsterleverandøren sender blomster til Sylvi Listhaug.

– Hei Interflora, Vet dere bare har levert en tjeneste dere tar betalt for, men – synes dere dette er greit? Dere må ha registrert alle leveranser til Sylvi Listhaug i dag, så en bjelle burde jo ha ringt, skriver Inger Heidi Francker.

Ap-politikeren har i ettertid slettet innlegget.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.