FILE PHOTO: Leader of the Christian Social Union (CSU) Horst Seehofer during a statement before the start of coalition talks at the Christian Democratic Union (CDU) party headquarters in Berlin, Germany, January 26, 2018. REUTERS/Christian Mang/File Photo
Del saken
  •  
  •  
  •  

Tysklands nyinnsatte innenriksminister Horst Seehofer sier til den tyske avisen Bild Zeitung at han mener at den islamske troen ikke er en del av den tyske kulturen, skriver den engelskspråklige avisen The Local.

“Islam tilhører ikke Tyskland. Tyskland er preget av kristendommen. Disse aspektene inkluderer butikker som stenges på søndager, kirkedag og ritualer som påske, pinsedag og jul,” sier Horst Seehofer som er leder for partiet CSU, et parti som kun stiller til valg i den sørlige tyske delstaten Bayern, er sterkt religiøst og tradisjonsbundet, og tidligere ble ledet av den legendariske politikeren Franz Josef Strauss.

CSU har alltid lagt seg lengre til Høyre enn CDU, som Merkel i dag leder, og som stiller til valg i samtlige delstater utenom Bayern, men samarbeider i regjering med sitt bayerske søsterparti.

«Muslimene som bor hos oss, tilhører tydeligvis Tyskland,» sier CSU lederen til Bild Zeitung og legger til at «dette betyr ikke at vi gir opp våre landspesifikke tradisjoner og skikker.» Seehofer lovte nylig å fremskynde deportasjoner av avviste asylsøkere i sin nye rolle. Hans departement er ansvarlig for emner som innvandring, skriver The Local.

“Islam tilhører ikke Tyskland” var et sentralt tema for Alternativet til Tysklands (AfD) partiplattform under valget i september i fjor. Detter partiet er i dag det største opposisjonspartiet i Tyskland.

Seehofer uttalelser står i kontrast til kansler Angela Merkels, som siden 2015 gjentatte ganger har sagt at islam tilhører Tyskland. Seehofer har lenge vært en av Merkels hardeste kritikere med hensyn til innvandrings- og flyktningpolitikk.

Som forventet har innenriksministeren fått kritikk. Kanslerens talsmann gjentok Merkels holdning, understreker den tyske grunnlovens beskyttelse for religiøs frihet og sier at regjeringen vil “utvide” en dialog med det muslimske samfunnet. Statsministeren i delstaten Niedersachsen, Stephan Weil fra det sosialdemokratiske partiet SPD, som også er en del av den nye regjeringskoalisjonen, avviser Seehofers krav og anklaget ham for å slå en gnist til “en helt overflødig kontrovers”.

Lederen for det muslimske rådet i Tyskland, Aiman Mazyek, mener at innenriksministeren mangler solidaritet” med minoriteter i Tyskland, og at han «umiddelbart har diskvalifisert» seg selv og handlet «ekstremt uansvarlig». Jorgen Trittin fra opposisjonen De Grønne sier til Bild Zeitung at utestenging vil være “katastrofalt” for integrasjonsarbeid og bare være til nytte for anti-innvandring- og anti-islampartiet AfD. AfD som på sin side støtter innenriksministerens uttalelser.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Konflikt+om+islam+mellom+Merkel+og+det+bayerske+s%C3%B8sterpartiet&url=https%3A%2F%2Fresett.no%2F2018%2F03%2F17%2Fkonflikt-om-islam-mellom-merkel-og-det-bayerske-sosterpartiet%2F&via=">">Tweet
0 Shares
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]