Illustrasjonsbilde. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fylkeslederne i KrF er uenige om hvorvidt partiet bør støtte et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug (KrF), og flere i partiet håper hele spørsmålet kan unngås.

– Sylvi Listhaug har brukt opp tabbekvoten sin. Unnskyldningen satt langt inne, og det gikk mange dager før hun trakk Facebook-innlegget sitt. Det sier noe om hennes holdninger. Likevel har hun bedt om unnskyldning, og dermed må vi legge dette bak oss, sier Frisvoll tiSunnmørsposten.

Lørdag blir hun trolig valgt til ny fylkesleder i Kristelig Folkeparti i Listhaugs hjemfylke Møre og Romsdal. Frisvoll sier hun ikke ønsker å bidra til at statsråden blir sett  som offer i debatten som har oppstått.

– Hun har bedt om unnskyldning. Selv om det satt langt inne, skal vi ta den  alvor. Vi forventer nå at hun vil endre sin retorikk, sier hun.

Vil droppe forslaget

Lokallagsleder Marie Ljones Brekke i Stavanger KrF sier tiStavanger Aftenblad at hun vil anbefale å legge vekk mistillitsforslaget.

– Listhaug har gitt en unnskyldning i Stortinget. Da mener jeg at man må kunne godta unnskyldningen og tilgi Listhaug, sier lokallagslederen. Hun understreker at hun ikke kan uttale seg  vegne av lokallaget.

– Vi i Stavanger KrF har ikke hatt mulighet til å møtes og diskutere saken, forklarer Brekke. Hun mener bråket rundt Listhaug tar vekk oppmerksomheten fra viktigere ting isamfunnet, og at Ap har gjort for mye ut av saken.

– Ikke moden for stillingen

Toril Kristiansen i Oppland er en av fylkeslederne som vil stemme for mistillit, skriver Klassekampen.

– Jeg vil stemme for at hun forlater ministerposten. Vitrenger en voksen og moden person i rollen som justisminister, sier Kristiansen, men hun viikke forskuttere resultatet av landsstyrets møte  mandag.

– Det kan vippe begge veier. Det er noen som ber for SylviListhaug, og det er mange som mener hun ikke er moden for stillingen.

Vil unngå mistillitsforslag

En av dem som ser ut til å ligge nærmere den siste kategorien enn den første, er Erik Lunde i Oslo KrF. Han er likevel ikke betingelsesløst for et mistillitsforlag.

– KrF bør støtte forslaget, med mindre det finnes en annen måte å få en ny justisminister , sier Lunde. Han peker også at dette ikke bare handler om Listhaugs siste utspill, men at hun har opptrådt splittende og «tråkket over anstendighetens grenser» gjentatte ganger.

Det er også flere i partiet som håper Erna Solberg fjerner Listhaug i løpet av helgen, slik at det ikke lenger er aktuelt med et mistillitsforslag.

KrF avgjør

KrF har innkalt til ekstraordinært landsstyremøtet mandag for å diskutere mistillitsforslaget mot justisministeren.

Fredag gikk Senterpartiet ut og støttet et mistillitsforslag mot henne. Går KrF inn for det, blir det flertall for mistillitsforslaget i Stortinget.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]