MIDDELHAVET 20150822. Det norske skipet Siem pilot berget lørdag formiddag 320 mennesker fra et flyktningeskip i Middelhavet. Foto: KRIPOS / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Båten fraktet migranter og flyktninger og var på vei fra Tyrkia til Hellas, opplyser gresk politi. Men natt til lørdag sank den like utenfor øya Agathonisi, som ligger sør for Samos.

Tre personer, to kvinner og en mann, greide å ta seg til land og varsle myndighetene.

Tragedien er den verste i sitt slag i Egeerhavet siden Tyrkia og EU for snart to år siden inngikk en omstridt avtale som skulle hindre potensielle asylsøkere i å ta seg med båt til greske øyer.

Det ble først meldt at fire barn, en kvinne og en mann var funnet druknet. Like etter kom meldingen om at ytterligere åtte døde personer var funnet i sjøen, deretter steg dødstallet ytterligere.

Hvorfor båten sank, er ikke klart. Det antas at det var litt over 20 personer om bord.

Tre fly og flere båter fra den greske marinen og kystvakten ble lørdag satt inn i søket etter de savnede. Også et fartøy fra EUs grensebyrå Frontex deltok.

NTB-AP-AFP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]