Rena 20180317. Petter Northug jr. stilte i Birken og er deltok dermed i Birkebeinerrennet sitt 80 års jubileum Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Petter Northug fikk en brutal smak på Birkebeinerrennet i langrenn lørdag. Han havnet langt bak spurtvinneren Andreas Nygaard

Kort etter målgang forsvant Northug i en bil uten å uttale seg til mediene om sin Birken-opplevelse.

Justyna Kowalczyk (Polen) vant kvinneklassen akkurat som i fjor. Hun var helt enerådende med tiden 3.06.10 lørdag.

Nygaard slo Tord Asle Gjerdalen svært lett i spurten. Anders Aukland ble nummer tre. De to beste gikk alene sammen i tet en lang periode mot slutten av løpet. Nygaard vant nylig Vasaloppet. Han er en av ganske få som har sikret seg seieren i de to løpene samme sesong.

– Det gikk utrolig lett. Jeg tror det var min beste dag som skiløper noensinne. Skiene var ekstremt gode, sa Nygaard til NRK.

Tøft

Northug deltok i sin første Birken. Han kom som en overraskende påmelding for arrangøren fredag formiddag.

Med vel to mil igjen til mål lå Northug over elleve minutter bak teten. Trønderen har hatt to svært dårlige sesonger. Lørdag ble han nummer 97 og slått med vel 24 minutter av Nygaard, men han fikk en skikkelig gjennomkjøring.

Rennet startet i svært kaldt vær på Rena. Det var en tøff dag på jobben for langløperne som gikk under blå himmel fra start til mål.

Vinnertiden for gutta ble 2.33.13,7.

De fem foregående Birken-utgavene:

2016: Jon Kristian Dahl

2015: Petter Eliassen

2014: Avlyst

2013: A. Aukland

2012: A. Aukland

(©NTB)

[email protected]

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=Northug+avhengt+i+Birken%2C+Nygaard+og+Kowalczyk+vant&url=https%3A%2F%2Fresett.no%2F2018%2F03%2F17%2Fnorthug-avhengt-i-birken-nygaard-og-kowalczyk-vant%2F&via=">">Tweet
0 Shares
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]