People rattle keys as they celebrate the resignation of Prime Minister Robert Fico and his government as a way out of the political crisis triggered by the slayings of investigative journalist Jan Kuciak and his fiancee Martina Kusnirova, during a rally in Bratislava, Slovakia, Friday, March 16, 2018.(AP Photo/Darko Vojinovic)
annonse

Ifølge lokalavisen Dennik N deltok drøyt 50.000 mennesker demonstrasjonene i hovedstaden Bratislava alene, der demonstrantene hadde med seg skilt med påskrifter som «Slovakia er på vei i feil retning» og «Vi krever valg».

Organisasjonen «For et anstendiSlovakia» hadde på forhånd bedt om demonstrasjoner mot regjeringen i 34 byer landet, samt i 25 utenlandske byer.

Statsminister Robert Fico og hans regjering trakk seg torsdag formiddag, men demonstrantene mener dette ikke var nok for å få orden på det de mener er en korrupt regjering.

annonse

Analytikerne mener han kommer til å fortsette å trekke itrådene bak scenen i rollen som leder av det sosialdemokratiske partiet Smer-SD. Peter Pellegrini, som er utpekt som Ficos etterfølger statsminister, tilhører samme parti.

Han har sagt at han tror det å danne ny regjering vil føre til ro i landet, men demonstrantene er ikke enige i dette.

– At regjeringen trekker seg holder ikke lenger. De må forlate livet i offentligheten. Gå bort, nok, sier aktivisten Filip Vagac.

Det er drapene på journalisten Jan Kuciak og hans forlovede, som har utløst store demonstrasjoner mot myndighetene i Slovakia. Før han ble drept, jobbet Kuciak med en sak som omfattet korrupsjon, EU-midler og mulige forbindelser mellom italiensk mafia og personer med nære forbindelser til Fico.

NTB-AFP

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]