Illustrasjonsfoto: AP Photo/Matt Rourke, File
Del saken
 • 155
 •  
 •  
 •  
 •  

Facebook-siden «Slå ring om Norge» forsvant brått lørdag ettermiddag, kort etter at justisminister Sylvi Listhaug oppfordret folk til å ta avstand fra den.

Det var Dagbladet som først meldte at siden var fjernet.

Siden har vært mye omtalt blant annet fordi en oppfordring om å sende blomster til Listhaug ble lagt ut der. I tillegg til støtteerklæringer til Frp-statsråden, bar siden preg av motstand og hatefulle utsagn mot innvandrere og asylsøkere og mot AUF-leder Mani Hussaini. Også statsminister Erna Solberg (H) ble rammet av hetsende innlegg på siden.

Noen timer før siden forsvant, gikk Listhaug selv ut mot den.

– Enkelte av disse gruppene på Facebook skjuler seg bak vanlige navn, men sprer grusomme holdninger som vi må bekjempe. Jeg oppfordrer derfor dere alle til å aktivt ta avstand fra grupper som for eksempel «Slå ring om Norge». Jeg håper vi kan stå sammen mot hets, rasisme og hat uansett politisk farge, sa hun.

Det er uklart hvem som står bak siden, som ble fulgt av om lag 37.000 Facebook-brukere

(©NTB)

gunnhild.hokhol[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 155
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]