In this photo released by the Syrian official news agency SANA, civilians carry their belongings as they flee from fighting between Syrian government forces and rebels in Hamouria in eastern Ghouta, a suburb of Damascus, Syria, on Thursday, March. 15, 2018. Thousands streamed out of Syria's besieged, opposition-held enclave of eastern Ghouta on Thursday, crossing on foot and in pick-up trucks and tractors to government-held territory near the capital, Damascus, according to footage on state-run Syrian television. (SANA via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Over 7.000 personer forlot Øst-Ghouta utenfor Damaskus lørdag morgen, melder det russiske nyhetsbyrået Tass.

Opplysningene kommer fra et senter drevet av det russiske forsvarsdepartementet kalt «Senter for forsoning i Syria», ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Titusener av innbyggere har de siste dagene strømmet ut fra forstadsområdet, som har vært regnet som en av Syrias siste opprørsbastioner.

Fredag hevdet det syriske militæret at det hadde tatt kontroll over 70 prosent av området.

Øst-Ghouta består av en rekke byer og tettsteder samt store landbruksområder som før krigen ga viktige matforsyninger til hovedstaden. Området har siden 2013 vært beleiret av styrkene til president Bashar al-Assad.

Sivile som har tatt seg ut, har fortalt at de har bodd i kjellere i ukevis i et forsøk på å beskytte seg fra det voldsomme bomberegnet.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]