Oslo 20160301. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre etter møtet der de parlamentariske lederne der de diskuterte innstramninsgforslagene i asylpolitikken med statsministeren og integreringsministeren.. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Luften siger sakte men sikkert ut av mistillitsballongen mot Sylvi Listhaug. Folk har mobilisert på sosiale og alternative medier, blomsteraksjoner og demonstrasjoner til hennes fordel er i gang og planlagt. Venstresiden er tatt på sengen og forstår ikke helt hvordan stemningen kunne snu så fort.

annonse

KrF har også måttet tygge på sin egen hale og befinner seg i en situasjon de ikke kommer godt ut av med mindre Hareide mobiliserer litt mer kløkt og talegaver enn han hittil har vist.

Arbeiderpartiet innser også hvor dette ender og prøver å ta litt av det initiativet de som det største opposisjonspartiet burde hatt. Men det de har kommet opp med, er å foreslå at Sylvi Listhaug kan bli i regjeringen, men at hun må bytte departement.

Hadde Erna Solberg vært fullstendig uten forståelse for makt og prestisjens dynamikk, kunne Støre kanskje håpet på et slikt «kompromiss». Men noe må da Solberg har lært av den siste ukens kanossagang: Gjør man først innrømmelser der ingen innrømmelser var nødvendig, er det ingen ende på hvor «flat» og ydmyket man blir.

Dette forslaget til Støre om å rokere vekk Listhaug er tullete og burde ikke en gang blitt viet en pressemelding av NTB.

Sett deg heller ned med justisminister Listhaug og finn ut hvordan landet kan sikres best mulig lov, orden og sikkerhet i årene som kommer, Jonas.

Slaget er tapt. Du blir ikke statsminister. Ikke nå i det minste, og det er du nok også glad for selv.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.