Oslo 20160301. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) og leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre etter møtet der de parlamentariske lederne der de diskuterte innstramninsgforslagene i asylpolitikken med statsministeren og integreringsministeren.. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
  • 1.6K
  •  
  •  

Luften siger sakte men sikkert ut av mistillitsballongen mot Sylvi Listhaug. Folk har mobilisert på sosiale og alternative medier, blomsteraksjoner og demonstrasjoner til hennes fordel er i gang og planlagt. Venstresiden er tatt på sengen og forstår ikke helt hvordan stemningen kunne snu så fort.

KrF har også måttet tygge på sin egen hale og befinner seg i en situasjon de ikke kommer godt ut av med mindre Hareide mobiliserer litt mer kløkt og talegaver enn han hittil har vist.

Arbeiderpartiet innser også hvor dette ender og prøver å ta litt av det initiativet de som det største opposisjonspartiet burde hatt. Men det de har kommet opp med, er å foreslå at Sylvi Listhaug kan bli i regjeringen, men at hun må bytte departement.

Hadde Erna Solberg vært fullstendig uten forståelse for makt og prestisjens dynamikk, kunne Støre kanskje håpet på et slikt «kompromiss». Men noe må da Solberg har lært av den siste ukens kanossagang: Gjør man først innrømmelser der ingen innrømmelser var nødvendig, er det ingen ende på hvor «flat» og ydmyket man blir.

Dette forslaget til Støre om å rokere vekk Listhaug er tullete og burde ikke en gang blitt viet en pressemelding av NTB.

Sett deg heller ned med justisminister Listhaug og finn ut hvordan landet kan sikres best mulig lov, orden og sikkerhet i årene som kommer, Jonas.

Slaget er tapt. Du blir ikke statsminister. Ikke nå i det minste, og det er du nok også glad for selv.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 1.6K
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]