Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

En 19 år gammel mann er dømt til ett år og fire måneders fengsel for sin rolle i et gruppeovergrep mot en 15 år gammel jente på et hotellrom i Oslo i mai 2016.

annonse

Jenta ble voldtatt og misbrukt av tre gutter på hotellrommet i flere timer, skriver VG. Den eldste av guttene, som var 17 og et halvt år da overgrepet fant sted, ble frikjent i Oslo tingrett i oktober i fjor, men er altså dømt i lagmannsretten. I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale 225.000 kroner i oppreisning til jenta.

annonse

De tre guttene – som var 14, 16 og 17 år gamle på gjerningstidspunktet – hadde leid et hotellrom for å drikke. På et tidspunkt tvang de også jenta til å drikke ved å tvinge munnen hennes åpen og helle i henne alkohol.

Guttene ønsket også ha sex med jenta, og da hun ikke ga etter for maset, ble eldstemann voldelig. «Hun gråt, skrek, sa mange ganger «nei, jeg vil ikke». Til slutt orket hun ikke å kjempe mer. Hun ga opp fordi det ikke nyttet og fordi hun var sterkt beruset», skriver avisen.

annonse
annonse

Retten mener jenta ikke hadde mulighet til å komme seg unna, og at mannen som nå er dømt, «er sterkt å bebreide for at han ikke forsto at fornærmedes motstand (…) var alvorlig ment, og at han skaffet seg den seksuelle omgangen ved at det ble brukt vold», heter det i dommen. 19-åringen er likevel dømt for grovt uaktsom, ikke forsettlig voldtekt. VG har ikke lyktes med å få en kommentar fra forsvarer Inga Tollefsen Laupstad.

Den yngste gutten ble aldri tiltalt for noe, siden han var under den kriminelle lavalder da dette skjedde. 16-åringen fikk i tingretten en bot på 3.000 kroner for seksuell handling uten samtykke, men voldtektssiktelsen mot ham ble henlagt etter bevisets stilling.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.