Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

En 19 år gammel mann er dømt til ett år og fire måneders fengsel for sin rolle i et gruppeovergrep mot en 15 år gammel jente på et hotellrom i Oslo i mai 2016.

Jenta ble voldtatt og misbrukt av tre gutter på hotellrommet i flere timer, skriver VG. Den eldste av guttene, som var 17 og et halvt år da overgrepet fant sted, ble frikjent i Oslo tingrett i oktober i fjor, men er altså dømt i lagmannsretten. I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til å betale 225.000 kroner i oppreisning til jenta.

De tre guttene – som var 14, 16 og 17 år gamle på gjerningstidspunktet – hadde leid et hotellrom for å drikke. På et tidspunkt tvang de også jenta til å drikke ved å tvinge munnen hennes åpen og helle i henne alkohol.

Guttene ønsket også ha sex med jenta, og da hun ikke ga etter for maset, ble eldstemann voldelig. «Hun gråt, skrek, sa mange ganger «nei, jeg vil ikke». Til slutt orket hun ikke å kjempe mer. Hun ga opp fordi det ikke nyttet og fordi hun var sterkt beruset», skriver avisen.

Retten mener jenta ikke hadde mulighet til å komme seg unna, og at mannen som nå er dømt, «er sterkt å bebreide for at han ikke forsto at fornærmedes motstand (…) var alvorlig ment, og at han skaffet seg den seksuelle omgangen ved at det ble brukt vold», heter det i dommen. 19-åringen er likevel dømt for grovt uaktsom, ikke forsettlig voldtekt. VG har ikke lyktes med å få en kommentar fra forsvarer Inga Tollefsen Laupstad.

Den yngste gutten ble aldri tiltalt for noe, siden han var under den kriminelle lavalder da dette skjedde. 16-åringen fikk i tingretten en bot på 3.000 kroner for seksuell handling uten samtykke, men voldtektssiktelsen mot ham ble henlagt etter bevisets stilling.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]