FILE - In this June 7, 2017 file photo, acting FBI Director Andrew McCabe appears before a Senate Intelligence Committee hearing about the Foreign Intelligence Surveillance Act on Capitol Hill in Washington. The Justice Department's inspector general is expected to criticize former FBI Deputy Director McCabe as part of its investigation into the bureau's handling of the Hillary Clinton email probe, a person familiar with the matter said Thursday, March 1. 2018. (AP Photo/Alex Brandon, File)
Del saken
  •  
  •  
  •  

McCabe refser Trump-administrasjonen for avgjørelsen og mener han blir urettferdig behandlet fordi han var en nær alliert med James Comey, som ble sparket som FBI-direktør for ni måneder siden.

– Jeg blir pekt ut og behandlet på denne måten på grunn av min rolle, handlingene mine og hendelsene jeg var vitne til jeg var vitne til i kjølvannet av at James Comey ble sparket, sier McCabe i en uttalelse.

I en pressemelding opplyser justisminister Sessions at den tidligere visedirektøren i FBI sparkes umiddelbart. Justisministeren begrunner avgjørelsen blant annet med at McCabe har gjort en «uautorisert avsløring overfor nyhetsmedier og vist manglende oppriktighet – inkludert under ed – ved flere anledninger».

McCabe gikk av fra stillingen som visedirektør i januar, men var fortsatt ansatt i FBI. Planen hans var å bli i jobben fram til 50-årsdagen om to dager, noe som ville ha gitt ham fulle pensjonsrettigheter, men dette ble altså spolert av Sessions.

USAs president Donald Trump har ved flere anledninger kritisert McCabe offentlig for påståtte koblinger til Trumps rival i presidentvalgkampen, Hillary Clinton.

– Dette angrepet på min kredibilitet er del av en større innsats, ikke bare for å sverte meg personlig, men for å angripe FBI og etterretningsansatte mer generelt, sier McCabe.

NTB-AP-AFP

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]