Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) mener det vil være uakseptabelt å flytte Sylvi Listhaug fra Justisdepartementet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
  • 188
  •  
  •  

Frps Christian Tybring-Gjedde går sterkt ut mot forslaget om å gi partifellen Sylvi Listhaug en annen statsrådspost for å unngå mistillit mot regjeringen.

– Det er helt uhørt at en opposisjonsleder skal bestemme hvem som skal bekle statsrådspostene. Jeg forventer at Erna og Siv ikke aksepterer det, sier han til NTB.

Han reagerer på Ap-leder Jonas Gahr Støres uttalelse om at regjeringen kan unngå mistillit dersom justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) får en ny statsrådspost. Også Senterpartiets Marit Arnstad har tatt til orde for dette, og Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide sier det ville være en fordel.

– Det er ingen andre enn de som deltar i regjeringen, de tre partilederne, som vurderer hvem som skal sitte i den, sier Tybring-Gjedde, og sier hans parti på samme måte ikke ville blande seg inn i hvem Støre ville ha i sin regjering.

– Sånn kan man ikke drive politikk, konstaterer han.

Tybring-Gjedde gjør det klart at han forventer at andre i Frp er av samme mening.

Stortinget skal tirsdag behandle et mistillitsforslag mot Listhaug. Dersom forslaget får støtte fra KrF, kan hele regjeringen falle.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 188
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]