Oslo 20130420. Arbeiderpartiets Terje Aasland holder en pressekonferanse under APs landsmøte i Folkets hus i Oslo lørdag formiddag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

I innspurten av striden om Acer, gikk to av Arbeiderpartiets fylkeslag mot norsk tilslutning til EUs energibyrå, mens to vil ha flere forsikringer.
Oslo Ap sa ja på sitt årsmøte søndag, skriver ABC Nyheter , men fylkeslagene i Akershus og Agder gikk klart imot EUs tredje energimarkedspakke og energibyrået Acer.

Tidligere LO-nestleder Jan Balstad, nå leder i Nesodden Arbeiderparti, mener partiet må si nei, og søndag fikk han gjennomslag for sitt syn under fylkesårsmøtet i Akershus Ap.

Fylkeslaget vedtok også at dersom partiet likevel står fast på en tilslutning, må det avgjøres i Stortinget med tre firedels flertall.

Søndag ble det klart at også fylkeslaget i Agder sier nei til tilslutning med 48 mot 42 stemmer på årsmøtet.

Åtte forutsetninger
Det skjer til tross for at partiets landsstyre alt har gitt stortingsgruppa fullmakt til å si ja, men med krav om at den videre utviklingen i EUs regelverk på energiområdet ikke kommer i strid med åtte konkrete og «ufravikelige» forutsetninger.
Telemark Aps årsmøte vil utsette saken.

– Vi ønsker en avklaring hos EU om de åtte kravene fra Arbeiderpartiet står seg, før man tar stilling til en tredje energipakke, sier fylkesleder Terje Lien Aasland.

Fylkesleder Cecilie Terese Myrseth i Troms opplyser at årsmøtet der slutter seg til det LO mener, at spørsmålet om tilslutning til EUs energipakke må utsettes.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]