Oslo 20130420. Arbeiderpartiets Terje Aasland holder en pressekonferanse under APs landsmøte i Folkets hus i Oslo lørdag formiddag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

I innspurten av striden om Acer, gikk to av Arbeiderpartiets fylkeslag mot norsk tilslutning til EUs energibyrå, mens to vil ha flere forsikringer.
Oslo Ap sa ja på sitt årsmøte søndag, skriver ABC Nyheter , men fylkeslagene i Akershus og Agder gikk klart imot EUs tredje energimarkedspakke og energibyrået Acer.

annonse

Tidligere LO-nestleder Jan Balstad, nå leder i Nesodden Arbeiderparti, mener partiet må si nei, og søndag fikk han gjennomslag for sitt syn under fylkesårsmøtet i Akershus Ap.

Fylkeslaget vedtok også at dersom partiet likevel står fast på en tilslutning, må det avgjøres i Stortinget med tre firedels flertall.

Søndag ble det klart at også fylkeslaget i Agder sier nei til tilslutning med 48 mot 42 stemmer på årsmøtet.

Åtte forutsetninger
Det skjer til tross for at partiets landsstyre alt har gitt stortingsgruppa fullmakt til å si ja, men med krav om at den videre utviklingen i EUs regelverk på energiområdet ikke kommer i strid med åtte konkrete og «ufravikelige» forutsetninger.
Telemark Aps årsmøte vil utsette saken.

– Vi ønsker en avklaring hos EU om de åtte kravene fra Arbeiderpartiet står seg, før man tar stilling til en tredje energipakke, sier fylkesleder Terje Lien Aasland.

Fylkesleder Cecilie Terese Myrseth i Troms opplyser at årsmøtet der slutter seg til det LO mener, at spørsmålet om tilslutning til EUs energipakke må utsettes.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.