Russian President Vladimir Putin smiles as he listens to Vatican Secretary of State Pietro Parolin during their talks at the Bocharov Ruchei residence in the Black Sea resort of Sochi, Russia, Wednesday, Aug. 23, 2017. Putin welcomed a dialogue between the Vatican and the Russian Orthodox Church. (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Russlands president Vladimir Putin vil sikre seg gjenvalg med over 70 prosent av stemmene, viser valgdagsmålinger etter at valglokalene stengte søndag.

Putin ser ut til å vinne valget med tre av fire stemmer, ifølge målingene, som er gjengitt hos flere nyhetsbyråer.

På det statlige gallupinstituttet VTsIOM, som har gjort valgdagsmålinger ved 1.200 valglokaler rundt om i Russland, får Putin en oppslutning på 73,9 prosent. En undersøkelse utgitt av RIA gir Putin hele 76,3 prosent.

Russerne er allerede godt i gang med å telle stemmene fra valglokalene som åpnet allerede lørdag kveld, og ifølge Den russiske valgkommisjonen har Putin 72 prosent oppslutning når 21 prosent av stemmene er talt.

Det er betydelig mer enn ved forrige valg i 2012, da han fikk 63,6 prosent oppslutning.

På andreplass kommer kommunistkandidaten Pavel Grudinin, med rundt 11 prosent av stemmene. Han blir etterfulgt av Vladimir Zjirinovskij, leder for det nasjonalistiske liberaldemokratiske partiet, som får 6,7 prosent.

Putin hadde satt seg som mål å få over 70 prosent oppslutning, med en valgdeltakelse på over 70 prosent. Ifølge Den russiske valgkommisjonen har minst 60 prosent av alle stemmeberettigede avgitt stemme under søndagens valg, noe færre enn ved forrige valg.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]