Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix
Del saken
  • 402
  •  
  •  

Leder av Plan, Næring og Miljø komiteen, Håkon Andreas Møller (MDG) som er en del av politisk ledelse i Bodø, la lørdag ut følgende melding på sin egen facebook-side.

– Ministeren kan melke kyr og har kors rundt halsen. Men dama er en høyreradikal hatpredikant. Intet mindre, skriver Møller.

Meldingen har blitt likt og kommentert av flere topp-politikere med plass i bystyret i Bodø. En av de som har likt den grove beskyldningen er bystyrerepresentant Astrid Tove Olsen (SV).

Paradoksalt nok har SV-politikeren nylig fremmet et forslag i bystyret om at det skal vedtas en uttalelse mot «hets og trakassering» i neste bystyremøte 22.mars.

I forslaget heter det at «Bodø kommune skal være en forkjemper for demokrati og ytringsfrihet. I vår by skal alle inviteres til å delta i dialog, hver med sin stemme. Uenighet skal kunne fremmes i byens offentlige rom og på byens talerstoler slik at vi kan skape gode og konstruktive samtaler. Bodø Bystyre ønsker flere arenaer hvor vi over generasjoner kan samtale om viktige saker for byen og det norske samfunnet. Vi vil ta avstand fra hets og trakassering via digitale media. Argument skal møtes med argument på en verdig måte. Engasjement er viktig, og ordskifte kan bli heftig også i vår by. Bodø skal likevel være byen som verdsetter demokrati og ytringsfrihet for alle», heter det i uttalelsen.

Fargerikt språk i nord

Språkbruken i Sumaya Jirde Alis hjemby Bodø er for øvrig frisk og har nå også blitt et samtaleemne lokalt. Lokalavisen Bodø NU skrev lørdag om FrP-politikeren Dagfinn Olsen, som delte et bilde av Jonas Gahr Støre der Ap-lederen blir omtalt som “ondskapens fyrste”.

Etter det Resett kjenner til er Bodø NU også tipset om MDG-politiker Møllers Facebook-kommentar, men har av ukjente grunner ikke omtalt den på samme måte. Men det er vel kanskje mindre sårende å bli omtalt som en «høyreradikal hatpredikant» enn som «ondskapens fyrste»?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 402
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]