Bilder av syrere som flykter fra Øst-Ghouta, vises under lørdagens pressekonferanse i det russiske forsvarsdepartementet i Moskva Foto: Mstyslav Tsjernov / AP / NTB scanpix
annonse

Diskusjonene omhandler også levering av nødhjelp og evakuering av personer som trenge akutt medisinsk hjelp, opplyser Wael Olwan, som er talsmann for opprørsgruppen Faylaq al-Rahman.

Opprørsgruppen ønsker ikke å forhandle fram en løsning som innebærer at sivile som ikke er syke eller såret, blir evakuert fra området, ettersom den mener dette innebærer tvangsflytting.

Syriske regimestyrker skal nå ha kontroll over 80 prosent av den tidligere opprørsbastionen, og de resterende opprørskontrollerte områdene er delt i tre lommer, som alle er beleiret av regimets styrker.

annonse

Søndag viste statlig syrisk TV bilder av regjeringsstyrker som rykket inn i Saqba, en by som er kontrollert av Faylaq al-Rahman.

De siste dagene har titusener av syrere strømmet ut av området, som mange steder er utbombet som følge av luftangrep.

Flere pasienter er blitt evakuert fra de en opprørskontrollert lomme nord i Øst-Ghouta, men dette har ifølge nyhetsbyrået Reuters ikke skjedd i den sørlige lommen, der Faylaq al-Rahman er største opprørsgruppe.

Den syriske hæren åpnet denne uken en korridor fra byen Hamouria. Mange av byens innbyggere har siden gått til fots over i regjeringskontrollert område.

En russisk offiser opplyste søndag at over 25.000 mennesker har flyktet fra Øst-Ghouta i løpet av én dag.

NTB-AP
(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]