Kim Jong un og søsteren hans. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File
annonse

Sør-Koreas utenriksminister sier Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gitt sitt ord på at han forplikter seg til å etter hvert ruste ned atomvåpenprogrammet sitt.
USAs president Donald Trump takket ja til historiske samtaler med Kim. Det etter at sørkoreanske tjenestefolk hadde fortalt ham at den nordkoreanske lederen hadde antydet at han var villig til å fjerne atomvåpen fra Koreahalvøya, og til å stanse med sine atom- og missiltester.

Sør-Koreas utenriksminister Kang Kyung-wha sier Sør-Korea har spurt sitt naboland i nord om å «indikere tydelig at de er forpliktet til atomnedrustning», og sier at Kim har «formidlet den forpliktelsen».

–Betydningen av hans ord veier ganske tungt, i den forstand at dette er første gang disse ordene kom direkte fra Nord-Koreas leder. Det har aldri skjedd før, sier Kang til CBS.

annonse

Nord-Korea har foreløpig ikke offentlig bekreftet planene om et toppmøte mellom Kim og Trump, og hvor de eventuelt skal møtes er heller ikke kjent.

De har heller ikke sagt noe om hvorvidt de er villige til å møte kravene fra Trump om midlertidig stans i atom- og missiltesting, og om at Nord-Korea ikke skal kritisere de felles militærøvelsene mellom Sør-Korea og USA.

(NTB-AP)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]