Et nedbrent hus i Pallekele sentralt på Sri Lanka, der buddhistisk mobb har angrepet hus der det bor muslimer, forretninger drevet av muslimer og moskeer. Foto: Bharatha Mallawarachchi / AP / NTB scanpix

Unntakstilstanden hadde søndag vart i tolv dager, men ifølge president Maithripala Sirisena har sikkerhetssituasjonen blitt såpass mye bedre at den ikke lenger er nødvendig.

Det er spesielt distriktet Kandy, som ligger sentralt i landet, at det er blitt meldt om angrep på muslimer og deres eiendommer.

Om lag 10 prosent av Sri Lankas befolkning er muslimer.

Kandy er på grunn av den vakre naturen et populært turistmål. Situasjonen er nå normal, ifølge politiet.

NTB-AFP
(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]