Illustrasjonsfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Del saken
  •  
  •  
  •  

Stadig færre lærer tysk i norsk skole. Samtidig etterlyser næringslivet tysktalende medarbeidere.

43 prosent av tysklærere i videregående skoler i Oslo er over 60 år gamle. Og 63 prosent av lærerne er over 50 år.

– Vi ser at det er behov for økt rekruttering i årene fremover, og vi har satt i gang en rekke tiltak for å få flere til å velge tyskfaget, sier Line Andressen i Utdanningsetaten til Aftenposten.

I tillegg til en høy gjennomsnittsalder på lærerne, sliter også tyskfaget med at elevene velger å lære andre språk som engelsk, fransk, spansk, kinesisk, russisk og arabisk.

Samtidig som stadig færre lærer tysk, er behovet for språket stort i næringslivet og gode jobber venter unge med tyskkunnskaper. Tyskland rangeres som Norges viktigste handelspartner, ifølge Teknisk beregningsutvalg (TBU), og en av sju NHO-bedrifter sier at de har behov for tysktalende medarbeidere.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]