En russisk marinesoldat leverer sin stemme i et valglokale i Sevastopol, Krim. Foto: AP Photo/Vasily Batano

Utenriksdepartementet (UD) anerkjenner ikke gjennomføringen av det russiske valget på Krim. Også Frankrike tar avstand fra valget.

Årets valg er det første etter at Krim-halvøya ble annektert av Russland i 2014. Der har lokale myndigheter bedt velgerne stemme fordi det er en mulighet til å takke Putin for at han tok kontroll over halvøya, som egentlig er ukrainsk territorium.

UD anerkjenner imidlertid ikke valget på Krim.

– Norge fastholder sin støtte til EUs ikke-anerkjennelsespolitikk, skriver Utenriksdepartementet på Twitter , og tilføyer emneknaggen #CrimeaisUkraine.

Også franske myndigheter viste søndag sin misnøye med det russiske valget på halvøya.

– Å utfordre grenser militært bryter internasjonal rett, som Russland selv har underskrevet, heter det i en uttalelse fra det franske utenriksdepartementet.

Valget i Russland holdes på dagen Krim-halvøya ble annektert i 2014, en symbolsk dag for Putins popularitet i Russland.

(©NTB)

[email protected]

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]