Oslo 20180316. Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 483
 •  
 •  
 •  
 •  

Ansatte i Justisdepartementet reagerer på at de ble oppfordret til å ta med hjem det de kaller «nazi-blomster» fra justisminister Sylvi Listhaug.

Meldingen om at ansatte kunne ta med blomster, ble mandag ettermiddag lagt ut på intranettet i departementet, skriver Dagens Næringsliv.

Leder i NTL Sentralforvaltningen Bjørn Halvorsen, som organiserer ansatte i departementet, forteller at ansatte reagerer sterkt på tilbudet. Han minner om at det var høyreekstrem terror som rammet de ansatte i Justisdepartementet 22. juli 2011.

Internt i departementet omtales blomstene som «nazi-blomster, sier Halvorsen.

Bakgrunnen er initiativet om å sende blomster til ministeren som ble lagt ut på Facebook-siden «Slå ring om Norge» natt til fredag. Også Facebook-sidene «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug» har kommet med slike oppfordringer.

På den førstnevnte siden omtales Listhaugs sjef, statsminister Erna Solberg (H), blant annet som en forræder. Også AUF-leder Mani Hussaini får gjennomgå. Det er uklart hvem som står bak siden.

– Facebook-publiseringen fra Sylvi Listhaug har skapt sterke reaksjoner blant enkeltpersoner og grupper som ble hardt rammet 22. juli. Jeg vil minne om at Justisdepartementet lå i Høyblokka i regjeringskvartalet og ble rammet av bilbomben. Åtte personer ble drept, og flere ble lemlestet av terroraksjonen i regjeringskvartalet, sier Halvorsen.

Ifølge VG har andre ansatte imidlertid vært fornøyde med å få blomster og har tatt med dem hjem.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 483
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]