Oslo 20180316. Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ansatte i Justisdepartementet reagerer på at de ble oppfordret til å ta med hjem det de kaller «nazi-blomster» fra justisminister Sylvi Listhaug.

annonse

Meldingen om at ansatte kunne ta med blomster, ble mandag ettermiddag lagt ut på intranettet i departementet, skriver Dagens Næringsliv.

Leder i NTL Sentralforvaltningen Bjørn Halvorsen, som organiserer ansatte i departementet, forteller at ansatte reagerer sterkt på tilbudet. Han minner om at det var høyreekstrem terror som rammet de ansatte i Justisdepartementet 22. juli 2011.

Internt i departementet omtales blomstene som «nazi-blomster, sier Halvorsen.

Bakgrunnen er initiativet om å sende blomster til ministeren som ble lagt ut på Facebook-siden «Slå ring om Norge» natt til fredag. Også Facebook-sidene «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug» har kommet med slike oppfordringer.

På den førstnevnte siden omtales Listhaugs sjef, statsminister Erna Solberg (H), blant annet som en forræder. Også AUF-leder Mani Hussaini får gjennomgå. Det er uklart hvem som står bak siden.

– Facebook-publiseringen fra Sylvi Listhaug har skapt sterke reaksjoner blant enkeltpersoner og grupper som ble hardt rammet 22. juli. Jeg vil minne om at Justisdepartementet lå i Høyblokka i regjeringskvartalet og ble rammet av bilbomben. Åtte personer ble drept, og flere ble lemlestet av terroraksjonen i regjeringskvartalet, sier Halvorsen.

Ifølge VG har andre ansatte imidlertid vært fornøyde med å få blomster og har tatt med dem hjem.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.