Oslo 20180316. Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Ansatte i Justisdepartementet reagerer på at de ble oppfordret til å ta med hjem det de kaller «nazi-blomster» fra justisminister Sylvi Listhaug.

Meldingen om at ansatte kunne ta med blomster, ble mandag ettermiddag lagt ut på intranettet i departementet, skriver Dagens Næringsliv.

Leder i NTL Sentralforvaltningen Bjørn Halvorsen, som organiserer ansatte i departementet, forteller at ansatte reagerer sterkt på tilbudet. Han minner om at det var høyreekstrem terror som rammet de ansatte i Justisdepartementet 22. juli 2011.

annonse

Internt i departementet omtales blomstene som «nazi-blomster, sier Halvorsen.

Bakgrunnen er initiativet om å sende blomster til ministeren som ble lagt ut på Facebook-siden «Slå ring om Norge» natt til fredag. Også Facebook-sidene «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug» har kommet med slike oppfordringer.

På den førstnevnte siden omtales Listhaugs sjef, statsminister Erna Solberg (H), blant annet som en forræder. Også AUF-leder Mani Hussaini får gjennomgå. Det er uklart hvem som står bak siden.

– Facebook-publiseringen fra Sylvi Listhaug har skapt sterke reaksjoner blant enkeltpersoner og grupper som ble hardt rammet 22. juli. Jeg vil minne om at Justisdepartementet lå i Høyblokka i regjeringskvartalet og ble rammet av bilbomben. Åtte personer ble drept, og flere ble lemlestet av terroraksjonen i regjeringskvartalet, sier Halvorsen.

annonse

Ifølge VG har andre ansatte imidlertid vært fornøyde med å få blomster og har tatt med dem hjem.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon