Svinesund, Sverige 20170413. Handleposer lastes fra handlevognen og inn i bilen på Nordby Shoppingcenter like utenfor Svinesund. Nordmenn benytter seg av lave priser og stort utvalg av mat og varer på skjærtorsdag i Sverige. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

En svakere svensk krone betyr at nordmenn som handler på andre siden av grensen får mer igjen for pengene.

– Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til E24.

Ifølge en undersøkelse nylig utført av Norges Handelshøyskole (NHH) har seks av ti nordmenn handlet dagligvarer i Sverige det siste året. Kjøtt, mineralvann, ost, godteri og alkohol er øverst på listen over hva vi handler hos söta bror.

I romjulen var en svensk krone like mye verdt som den norske. Siden den gang har den norske kronen styrket seg rundt seks øre mot den svenske, ifølge E24, og per i dag koster den svenske kronen om lag 94,10 øre.

Gundersen tror nordmenn drar til Sverige uansett slike valutasvingninger, men nå er det en enda bedre begrunnelse for å gjøre det. Det tror også forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea.

– En svekket svensk krone er uansett en gladnyhet for alle som tar seg bryet med å reise over grensa for å handle, eller for dem som for eksempel skal tilbringe påskeferien i Sverige, sier Reitan.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]