Utøya 20110723. TERROR RAMMER NORGE. Redningsaksjonen på Utøya og søk etter drepte pågår fremdeles etter angrepet mot AUFs sommerleir på øyen i Nordre Buskerud. Flere omkomne ligger fremdeles synlig på øya. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / Scanpix
annonse
annonse

Det er fremdeles full uenighet om hvor minnestedet etter 22. juli skal plasseres, over ett år etter at Kommunaldepartementet la fram et nytt forslag.

Etter at naboene ved Utstranda gikk til sak mot staten over plasseringen av minnesmerket «Memory wound» på Sørbråten, grep tidligere kommunalminister Jan Tore Sanner (H) inn og bestemte at det i stedet skal lages et minnested ved Utøykaia.

Mandag kveld vil Statsbygg informere om planarbeidet for minnestedet på et kommunestyremøte i Hole, skriver Klassekampen. Her vil også beboerne som kjemper imot minnestedet være til stede, og ifølge avisen vil de rette søkelys mot hvordan et minnested vil påvirke deres psykososiale omgivelser negativt.

annonse

Naboene ønsker ikke noe minnesmerke i området rundt Utstranda i det hele tatt, fastholder talsperson Anne-Gry Ruud.

– Denne kampen kommer til å fortsette helt til den er ferdig, sier Ruud.

Hun utelukker ikke at nabokampen ender med rettssak.

annonse

– Vi har foreslått at det i stedet lages et minnested ved E16, der du får et godt overblikk over Utøya. Det er staten som har gjort oss til vanskelige naboer ved å nekte å snakke med oss, sier Ruud.

Kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg er uenig i at aksjonsgruppa ikke er blitt hørt.

– Vi har hatt en veldig åpen informasjonsprosess og en imøtekommenhet som er mye større enn i andre prosjekter. Vi har hatt åpne møter hvor vi tilbyr å møte folk én til én.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon