Jon Helgheim. Foto: Bjørn Inge Bergestuen / Frp / NTB scanpix
annonse
annonse

Støre beskyldte forrige tirsdag Listhaug for å nøre opp under hatet bak 22. juli. Frps Jon Helgheim mener Ap-lederen stempler Frp-ere som høyreekstreme.

– Det er nok lett å se nå, at Støre ønsket seg et oppgjør om 22. juli. Det står han i sin fulle rett til, men å bruke oss i det oppgjøret, det mener jeg var veldig feil. Det har skapt en enorm splittelse mellom frontene nå, sier innvandringspolitisk talsmann for Frp, Jon Helgheim, til NRK tirsdag.

Helgheim sikter til Ap-leder Jonas Gahr Støres uttalelser om Sylvi Listhaug under landsstyremøtet forrige tirsdag. Støre sa da:

annonse

– Vi har en justisminister som bevisst, kalkulert, nører oppunder akkurat det hatet som tok så mange liv 22. juli.

Etter Listhaug gikk av som justisminister tirsdag åpner Helgheim for en ny debatt om 22. juli. Helgheim mener Støre med sin uttalelse sammenligner Frps sympatisører med høyreekstreme og opplyser at mange i Frp er frustrerte over Støres utspill. Han får støtte av partikollega Mazyar Keshvari.

– Det Støre beskyldte Listhaug for, er langt verre enn det Listhaug noen gang har sagt, sier Keshvari til kanalen.

annonse

Aps stortingsrepresentant Åsmund Aukrust avviser kritikken fra de to Frp-profilene.

– Vi beskylder dem ikke for å være høyreekstreme. Vi beskylder dem for å vite hva de gjør, sier han til NRK og viser til kommentarfeltet under Listhaugs omstridte innlegg på Facebook.

Under Debatten i NRK forrige uke sa Støre at Ap ville bruke 22. juli mer i debatter framover.

– Vi har vært for varsomme med å peke på sammenhengene, sa han til NRK.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon