Pressekonferanse i Nydalen i forbindeles med at Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Med ro, klar stemme og fast blikk annonserte Sylvi Listhaug sin avgang på en pressekonferanse i dag. Hennes fremføring bekrefter det inntrykk hun har gitt opp gjennom årene. Dette er en kvinne med rak rygg og prinsipper – samt lojalitet.

Hennes ord har betydning, Dette var en nøye gjennomarbeidet liten tale. Trolig hennes viktigste fremførelse noensinne. Det er derfor verdt å gjenta hva hun sa:

Et Facebook-innlegg som jeg har beklaget, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da er det min oppgave å opptre voksent. Det har vært en ren heksejakt. Der målet har vært å kneble ytringsfriheten.

annonse

Ytringsfriheten er for meg en utrolig viktig verdi, en norsk og vestlig verdi, som vi skal gjøre alt vi kan for å hegne om.

Derfor vil jeg fortsatt ha min ytringsfrihet. På et av de viktigste temaene som dette landet står overfor i mange, mange år framover. Nemlig hvilken innvandrings-, asyl- og integreringspolitikk som skal føres.

Jeg vil være meg selv. Jeg vil ikke være slik som alle andre. Derfor er det riktig å trekke seg.

annonse

Jeg vil stå for det jeg tror på. Jeg vil si det jeg mener. Og jeg vil gjøre det som er riktig. Uten at andre skal bestemme det.

En enkel oppsummering av dette er INTEGRITET. Slik sett vil Sylvi stikke seg ut på Stortinget. Hun vil være omgitt av hyklere. Mennesker som, mens de beskylder andre for hatretorikk, nettopp nører opp under «hat».

Hat mot Listhaug, hat mot realisme, hat mot ytringsfrihet og meningers mot.

Disse representantene eier ingen skam, alternativt eier de ingen selvinnsikt. De heter blant annet Jonas Gahr Støre, Audun Lysbakken, Bjørnar Moxnes og Knut Arild Hareide.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon