Datakriminalitet kan regnes som kriminalitet som er rettet mot data og datasystemer, og kriminalitet hvor datautstyr benyttes som verktøy for å begå handlingen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

En barneskolelærer i 30-årene er siktet for nedlasting, deling og oppbevaring av overgrepsbilder og -videoer av barn, opplyser politiet i Trøndelag.

– Siktede har drevet med dette i en lengre periode: Seks år, sier politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Mannen ble pågrepet i sitt eget hjem forrige uke. Mannens forsvarer, Tore Angen, opplyser til avisen at klienten erkjente straffskyld med en gang.

annonse

– Han innrømmer å ha lastet ned en del ulovlig materiale, men det som har vist små barn, har han slettet. Det er ikke noe i saken som tilsier noe annet. Han sier at han ikke har hatt kontakt med andre personer på nett, og har ikke drevet med chatting, sier Angen.

Høyer sier siktede har hatt befatning med materiale som viser grove overgrep mot barn samt poseringsbilder.

– Vi har ingen konkret mistanke om at han har begått overgrep selv, men vi skal etterforske saken grundig for å finne ut om dette har skjedd eller ikke, sier Høyer.

Pågripelsen er et resultat av at Trøndelag politidistrikt har fått en ny etterforskningsgruppe. Gruppen blir kalt «Sobi» (seksuelle overgrep mot barn på internett) og skal jobbe målrettet mot personer som laster ned, deler og oppbevarer overgrepsbilder.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon