annonse
annonse

Kinas president Xi Jinping forsikret om kommunistpartiets grep om landet  og slo fast at «kun sosialisme kan redde Kina», da han talte til folkekongressen.

Xi ble lørdag enstemmig valgt til president for en ny femårsperiode av det kinesiske parlamentet, og tirsdag holdt han den avsluttende talen for kongressen.

– Historien har allerede bevist, og vil fortsette å bevise at bare sosialisme kan redde Kina, sa Xi.

annonse

Han slo senere fast at «Kommunistpartiet er det øverste politiske lederskapet i landet, og den fundamentale garantisten for å oppnå den store foryngelsen av den kinesiske nasjonen».

Foran nesten 3.000 delegater understreket Xi også at ethvert forsøk på å atskille Taiwan fra Kina vil være «dømt til å feile».

– Selvstyret Taiwan vil stå overfor en historisk straff i ethvert forsøk på separatisme, sa Xi.

annonse

Kina regner Taiwan som en del av sitt territorium, som ble opprettet av nasjonalistene som ble drevet ut av fastlandet under borgerkrigen som endte med at kommunistene tok kontroll over Kina i midten av forrige århundre. Taiwan avviser at den selvstyrte øya er en del av «ett Kina». Øya er ikke godkjent som eget land av FN.

NTB-AFP-AP-Ritzau
(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon