In this video grab made on January 15, 2018 from a video released the same day by Islamist militants group Boko Haram shows Boko Haram factional leader Abubakar Shekau making a sermon. The new video shows at least 14 of the schoolgirls abducted from the northeast Nigerian town of Chibok in April 2014. The jihadists seized 276 students from the Government Girls Secondary School in the mostly Christian town in Borno state on April 14, 2014, triggering global condemnation. / AFP PHOTO / BOKO HARAM / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BOKO HARAM" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Del saken
  •  
  •  
  •  

Skjebnen til de 34 andre jentene er uklar, men noen av de frigitte jentene skal ha fortalt at fem av jentene er døde.

Det meldes også at én av jentene fortsatt holdes i fangenskap, mens de gjenværende er på vei hjem. Disse opplysningene er imidlertid ikke bekreftet. Det er heller ikke kjent om det har blitt utbetalt løsepenger til Boko Haram.

Det var stor glede blant foreldrene som uventet fikk døtrene sine tilbake. Mange har fryktet at de aldri ville få se dem igjen.

– Jentene har kommet hjem. De ble kjørt i ni biler og satt av utenfor skolen ved 8-tiden onsdag, sier Bashir Manzo, som leder støttegruppen for foreldrene.

Ifølge øyenvitner sa Boko Haram-ekstremistene at de satte jentene fri av hensyn til foreldrene, men at bortføringen var en klar advarsel om ikke å la jenter begynne på skolen.

Det var 19. februar at ekstremistgruppa Boko Haram stormet skolen i Dapchi og tok med seg 110 skolejenter.

I april 2014 ble over 270 skolejenter bortført av Boko Haram i byen Chibok. Noen av dem klarte å rømme, mens andre har blitt satt fri. Men 100 av dem er fortsatt i ekstremistgruppas fangenskap.

NTB-AFP-AP

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]