http://www.metmuseum.org/art/collection/search/435621
Del saken
  • 77
  •  
  •  

Jeanne d’Arc ble brent for bålet på grunn av sin urokkelighet overfor øvrigheten. De mente hun var farlig – en heks. I dag har vi fått en ny Jeanne d´Arc. Hennes navn er Sylvi Listhaug, og hun er offer for øvrighetens jakt på alt som ikke passer inn i deres verdensbilde.

Fornuften har ingen plass hos dagens øvrighet, materialisert gjennom mainstream media og politikere. Er man kritisk til deres verdensbilde blir man sendt til bålet. Det ble Sylvi Listhaug. Men akkurat som Jeanne d´Arc vil hun få oppreisning. Ettertiden vil vise at det er den kamp hun så utrettelig kjempet som var den riktige.

For det finnes ikke et eksempel på at et multikulturelt samfunn ikke før eller senere har falt sammen. Sylvi Listhaug er ingen demon, slik som mainstream media ønsker å framstille henne. Hun er en realist. Realist på vegne av sitt folk. Men også en realist på vegne av andre kulturer.

Mainstream media framstiller Listhaug som rasist. Dagens herskere bruker altså samme hersketeknikk som fortidens herskere gjorde mot Jeanne d’Arc. Demonisér de som kan utgjøre en fare. Men hva er rasistisk ved å hevde at et samfunn ikke er levedyktig hvis det forholder seg til et utall ulike kulturelle normer og skikker?

Det er intet rasistisk ved å påpeke et historisk empirisk faktum. Listhaug hevder ikke at de norske kulturidealer er de beste, men at det tross alt er de som opprettholder det norske samfunn. Så får man respektere de andre kulturnormene som finnes andre steder i verden, men ikke forvente at de skal gjelde i Norge. Når det kommer til stykke, er det øvrigheten som er de ekte rasister, ved å være livredde for å ta debatten om hva som ødelegger et samfunn, og i stedet stempler alle meningsmotstandere som demoner.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 77
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]