Kirkenes 20180303. Ragnhild Vassvik snakker om regionformen på fylkesårsmøte i Finnmark Ap 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Folkeavstemninga om fylkessammenslåinga av Troms og Finnmark vil finne sted i Finnmark 14. mai. Det åpnes for å avgi forhåndsstemme en uke før.

Finnmarks fylkesting vedtok i forrige uke at folkeavstemningen skulle avholdes før 17. mai, med voteringstema ja eller nei til å slå Finnmark sammen med Troms.

– Finnmarkingene er nå gitt en unik mulighet til å si sin mening om sammenslåinga med Troms. Det er mitt håp at flest mulig vil benytte seg av denne muligheten. Uansett hva du har tenkt å stemme: Bruk stemmeretten din, oppfordrer Finnmarks fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap).

annonse

Fylkesordføreren legger til at det vil bli mulig å stemme både over internett og ved buk av tradisjonell stemmeseddel.

I en fersk undersøkelse utført av Sentio, viste det seg at innbyggerne i både Finnmark og Troms sier et klart nei til fylkessammenslåing. I undersøkelsen svarte 86 prosent av de spurte i Finnmark og 73 prosent i Troms nei til et sammenslått Troms og Finnmark.

Om de to fylkene blir slått sammen vil det nye storfylket dekke en firedel av Norges areal.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon