Partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
  • 1.3K
  •  
  •  

Den politiske hukommelsen er kort når det gjelder 22. juli 2011, men det er vel heller bevisst. Det var faktisk Arbeiderpartiet som satt med makten da terroren rammet Norge. 

Jens Stoltenbergs oppfordring til mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet vakte oppsikt – var det bare en talemåte i Oslo Domkirke?

Nå opplever vi Arbeiderpartiet i en annen ham –  mindre demokrati, mindre åpenhet og mindre humanitet. Den nye partilederen i AP har en helt annen, og motsatt, strategi, som fører polariseringen av det norske folk til et historisk nivå, mistenkeliggjøring av annerledestenkende og ansvarsplassering av terroren som rammet som helt absurd, men tydelig målbevisst.

Hovedkonklusjonene fra 22. juli-kommisjonens 482 siders lange rapport var klare og brutale: Myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet. En raskere politiaksjon var reelt mulig. Gjerningsmannen kunne ha vært stanset tidligere. Angrepene på regjeringskvartalet kunne ha vært forhindret gjennom effektiv iverksettelse av allerede vedtatte sikringstiltak.

En knusende og grusom dom som først og fremst rammet Arbeiderpartiet. Tok partiet aldri lærdom av dette? Skylden for sviket var jo hos dem selv. Først og fremst.

Syv år skulle det gå før Støre med sine kyniske rådgivere fant ut at de kunne bruke 22. juli i sin politiske agitasjon for å mistenkeliggjøre og knuse politiske motstandere – for alt det den tragiske datoen er verdt. Det fungerte perfekt etter oppskriften. På kort sikt. Men var det klokt av Arbeiderpartiet, på lang sikt, når den historiske dommen skal falle?

For dette er vel det verst tenkelige minnesmerket ofrene kunne få etter 22. juli 2011. Samtidig er det fornedrende, splittende og uverdig for hele nasjonen

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 1.3K
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]