OSLO 20080218: Byggeplass. Bygningsarbeider. Vernestøvler. Akerselva Atrium. Bygningsarbeider. Skitten. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
annonse
annonse

Erna Solberg går ut mot hets mot personer med innvandrerbakgrunn i et møte i statsministerboligen 8. mars. Ord kan svi, men de fleste er nok enige om at eventuelle handlinger rammer kraftigere enn ord. Særlig alvorlig blir det om rasisme settes i omfattende system ved å bli lovfestet og derved håndhevet av politiet og militæret slik det ble gjort med raselovene i USA og under apartheid i Sør-Afrika.

Den historiske årsaken for den lovbestemte segregeringen berettes sjelden. Lovene ble, gjennom lobbyvirksomhet, presset gjennom av hvite fagforeninger. Motivet var å hindre lønnskonkurranse fra de «mørke» som var villige til å gå ned i lønn for å komme inn på arbeidsmarkedet.

Denne politikken har sin parallell i dag: Det er tiltak for å stenge utlendinger ute av Norge med krav om visum, arbeids- og oppholdstillatelser. «Fremmedkulturelle» som bor i landet stenges ute med løyver, beskyttede titler, godkjente utdanninger, obligatoriske språktester, allmengjorte tariffavtaler m.v.

annonse

Politiet gjennomfører nidkjært razziaer mot byggeplasser, pirattaxier, restauranter og prostituerte. Alt sammen rammer de fremmedkulturelle som myndighetene gjennom lovverket har tvunget ut i en grå eller sort del av arbeidsmarkedet. Kampen mot sosial dumping er i realiteten en kamp for å dumpe innvandrerne ut av arbeidsmarkedet.

Dette mylderet av lover og institusjoner kalles ikke apartheid, men intensjonen, praktiske virkemidler og samfunnsmessige skadevirkninger er de samme: På den ene siden behandles en del av befolkningen rettslig som annenrangs borgere med alt det fører med seg av frustrasjon, sinne og praktiske vanskeligheter. På den andre siden er en del av befolkningen sinte fordi «de fremmedkulturelle» enten «jobber kriminelt» eller «snylter» på sosial stønad.

Oppi dette gjør regelverket arbeidslivet todelt hvorpå den viktigste arena for samarbeide og forståelse forsvinner. I arbeidslivet teller kun talent, vilje, innsats og innstilling. Så lenge jobben blir gjort har hudfarge og kultur har ingen betydning

annonse

Erna Solberg har vært statsminister i over 4 år. Etter dette må hun kunne identifiseres med lovverket hun har forvaltet og utviklet. Det singler i glass når hun anklager andre for rasisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon