Storbritannias statsminister Theresa May sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Angela Merkel i forbindelse med EU-toppmøtet i Brussel. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Storbritannia, Tyskland og Frankrike tar til orde for et sterkt europeisk budskap til Russland etter angrepet med nervegift i Salisbury.

annonse

Storbritannias statsminister Theresa May hadde et eget møte med Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president Emmanuel Macron på sidelinjene av EUs toppmøte i Brussel torsdag.

annonse
Reklame fra Resett butikken

De tre lederne diskuterte hendelsen i den engelske byen Salisbury, der den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter ble angrepet med nervegift.

Merkel og Macron fikk en detaljert oppdatering fra May om etterforskningen av hendelsen. Hun fortalte at stoffet er sikkert identifisert av verdensledende eksperter som om nervegift av typen Novitsjok. Dette er en nervegift som Russland tidligere har produsert. Russland har dessuten en historie med likvideringer, påpekte May.

En talsperson for May sier de tre lederne var enige om at det ikke fins noen annen troverdig forklaring enn at den russiske stat er ansvarlig for giftangrepet.

annonse
annonse

– Lederne var også enige om at det er viktig å sende et sterkt europeisk budskap som svar på Russlands handlinger, og de ble enige om å holde tett kontakt de kommende dagene, sier talspersonen.

Torsdag kveld oppdaterte May også de øvrige stats- og regjeringssjefene i EU om hendelsen.

(©NTB)

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.