Oslo 20170103. Busskur landet over har fått en blå reklameplakat der det står §'Ü kjæm snart». Rema har noe på gang med en æ. Men ingen som vet, vil si hva det dreier seg om. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Bystyret i Oslo forbyr all fotomanipulert reklame på kommunal eiendom. Alle partiene utenom Frp stemte for vedtaket.

– Det er veldig gledelig at vi nå har fått et vedtak om at all retusjert reklame som fremmer urealistiske kroppsidealer skal forbys på eiendom kommunen eier, sier leder i Oslo Grønn Ungdom, Christine Evjen til Vårt Oslo.

Sammen med representanter for byrådspartienes to andre ungdomsorganisasjoner har hun kjempet en lang kamp for å få regler mot reklame som gir et falsk inntrykk av virkeligheten.

annonse

Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), er glad vedtaket gikk gjennom onsdag.

– I møte med såkalt perfekte menneskekropper, som ikke ligner på ens egen kropp, er det lett å føle at det er en selv det er noe galt med. Mange av reklamebildene fremmer usunne og urealistiske kroppsidealer. Disse er i tillegg ofte endret betraktelig gjennom retusjering. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå står sammen med ungdommen her, sier hun.

Berg opplyser til avisen at arbeidet med å legge inn krav i kommunens reklamekontrakter allerede har startet.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon