Oslo 20180311. Østerriske Gregor Schlierenzauer i søndagens RAW AIR hopprenn i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Gregor Schlierenzauer tangerte verdensrekorden i skiflyging med 253,5 meter under kvalifiseringen i Planica. Daniel André Tande ble offer for forholdene.

annonse

Schlierenzauer stjal overskriftene på en dag da seks av sju nordmenn kvalifiserte seg for fredagens renn.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Østerrikeren hoppet under drømmeforhold i mammutbakken i Slovenia og tangerte landsmannen Stefan Krafts rekordlengde. Veteranen berørte snøen med hendene i nedslaget og vil dermed ikke få hoppet godkjent som rekord.

Schlierenzauer hadde samtidig ingen problemer med å holde seg på beina.

– Det var et kult hopp. Jeg var selvfølgelig heldig med forholdene, men det føltes fantastisk, sa Schlierenzauer til NRK – og kalte giganthoppet «et viktig skritt for min egen motivasjon».

annonse
annonse
Sterk Forfang

Stefan Kraft satte sin gjeldende verdensrekord under rennet i Vikersund for temmelig nøyaktig ett år siden.

Juryen valgte ikke overraskende å gå ned på farten etter at Schlierenzauer hadde levert sitt kjempesvev. Dermed måtte det kortere hopp til for de sist startende for å vinne kvalifiseringen.

Johann André Forfang vant kvalifiseringen med sitt gode hopp på 241 meter. Tromsøværingen hadde ingen problemer med å stå. Nærmest seg på resultatlista hadde han det slovenske hjemmehåpet Anze Semenic.

annonse
Reklame

Verdensrekordholder Kraft landet på «bare» 213 meter under tunge forhold.

Tande slått ut

De siste hopperne fikk meget vanskelige forhold. Daniel André Tande var blant dem som ble rammet hardt. Kongsberg-gutten var den siste hopperen som ikke klarte å kvalifisere seg for fredagens renn.

Dermed endte torsdagen i en kjempenedtur for 24-åringen som tidligere i vinter ble verdensmester i skiflyging. Han var sju tideler fra å få hoppe fredag.

Andreas Stjernen og Robert Johansson mestret forholdene bedre og tok seg greit til finale med 221,5 og 221 meter. Johansen ble nummer ni i kvalifiseringen, mens Stjernen endte på 26.-plass.

Stjernen, som leder skiflygingsverdenscupen, måtte vente svært lenge på å få sette utfor som aller siste hopper. Værgudene skapte store utfordringer for arrangøren.

Halvor Egner Granerud og Anders Fannemel hoppet henholdsvis 212 og 203,5 meter. Det holdt til 13.- og 17.-plass.

Marius Lindvik satte personlig rekord med 222 meter. Det holdt akkurat til plass i rennet. Lindvik var den nest siste hopperen som kom med.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.