President Donald Trump viste fram en plansje over våpensalg til Saudi-Arabia under et møte med landets kronprins Mohammed bin Salman i Det hvite hus tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amerikanske myndigheter har gitt grønt lys til salg av militærutstyr verdt 1 milliard dollar til Saudi-Arabia, deriblant 6.500 missiler.

Utenriksdepartementet i Washington bekrefter at det har gitt grønt lys for en kontrakt verdt 670 millioner dollar for panservernraketter, 106 millioner dollar til vedlikehold av militære helikoptre, og 300 millioner dollar til bildeler for militærkjøretøy.

Kunngjøringen kom torsdag, samtidig som Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman er på besøk i USA. Under et møte med president Donald Trump i Det hvite hus to dager i forveien, skrøt Trump av USAs store våpenleveranser til Saudi-Arabia, et land som leder en koalisjon som kriger mot opprørere i Jemen.

annonse

Kontrakten som nå er inngått, har vært ventet siden Trumps under sitt besøk i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh i fjor kunngjorde kontrakter på til sammen 100 milliarder dollar.

NTB-AFP
(©NTB)

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon