President Donald Trump viste fram en plansje over våpensalg til Saudi-Arabia under et møte med landets kronprins Mohammed bin Salman i Det hvite hus tirsdag. Foto: AP / NTB scanpix

Amerikanske myndigheter har gitt grønt lys til salg av militærutstyr verdt 1 milliard dollar til Saudi-Arabia, deriblant 6.500 missiler.

annonse

Utenriksdepartementet i Washington bekrefter at det har gitt grønt lys for en kontrakt verdt 670 millioner dollar for panservernraketter, 106 millioner dollar til vedlikehold av militære helikoptre, og 300 millioner dollar til bildeler for militærkjøretøy.

Kunngjøringen kom torsdag, samtidig som Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman er på besøk i USA. Under et møte med president Donald Trump i Det hvite hus to dager i forveien, skrøt Trump av USAs store våpenleveranser til Saudi-Arabia, et land som leder en koalisjon som kriger mot opprørere i Jemen.

Kontrakten som nå er inngått, har vært ventet siden Trumps under sitt besøk i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh i fjor kunngjorde kontrakter på til sammen 100 milliarder dollar.

NTB-AFP
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.