Foto: Antonio Mette/Wikimedia Commons
annonse
annonse

Som kommentar til artikkelen på Resett om nye energireguleringskrav og utskiftning av varmvannsberedere ønsker jeg å komme med følgende oppklaring. Elektrisk oppvarmede varmtvannsberedere er langt mer utbredt i Norge enn i EU. I tillegg er Norge i en særstilling ved at vår elektrisitetsproduksjon er nær 100 % fornybar. Den stasjonære energibruken i Norge domineres av elektrisitet og bidrar nesten ikke til klimagassutslipp.Vi har nesten ingen gassinfrastruktur og relativt lite utbredt fjernvarme i vårt energisystem sammenlignet med EU.

EUs økodesignforordning regulerer blant annet elektriske varmtvannsberedere og innebærer at salg av større beredere basert på direktevirkende elektrisitet blir forbudt i EU. Norge har gjennom flere år argumentert mot dette forbudet, og denne økodesignforordningen er ikke innlemmet i EØS-avtalen. Forbudet gjelder derfor ikke i Norge. Forordningen har for øvrig ikke noe å gjøre med byrået for samarbeid mellom reguleringsmyndigheter for energi, ACER.

Det pågår nå en ny gjennomgang av denne forordningen om varmtvannsberedere i EU. Norske myndigheter følger dette arbeidet tett.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon