Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Kina har planer om en økt toll på amerikanske produkter, bekrefter landets handelsdepartement. Til sammen vil tollen utgjøre rundt 3 milliarder dollar. 

annonse

Blant tiltakene er 25 prosent toll på import av svinekjøtt og 15 prosent på stålrør og andre produkter, skriver nyhetsbyrået DPA.

Nyhetsbyrået AP meldte først at den økte tollen var vedtatt, men presiserer senere at Kina «vil vurdere det».

Tollen kommer som et svar på USAs nye straffetoll, som rettes mot deler av industri der «Kina har forsøkt å skaffe seg en fordel ved urettferdig tilgang på, eller tvungen overtakelse, av teknologi fra amerikanske selskaper».

Kinesiske myndigheter har oppfordret USA til å avstå fra straffetollen og advart mot at handelsforholdet mellom de to landene kan bli skadelidende.

– Hvis USA starter en handelskrig, kommer Kina til å kjempe til siste slutt for å forsvare sine egne legitime interesser med alle nødvendige tiltak, heter det i en uttalelse fra Kinas ambassade i Washington torsdag ettermiddag.

NTB-AP-DPA
(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.