Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kina har planer om en økt toll på amerikanske produkter, bekrefter landets handelsdepartement. Til sammen vil tollen utgjøre rundt 3 milliarder dollar. 

Blant tiltakene er 25 prosent toll på import av svinekjøtt og 15 prosent på stålrør og andre produkter, skriver nyhetsbyrået DPA.

Nyhetsbyrået AP meldte først at den økte tollen var vedtatt, men presiserer senere at Kina «vil vurdere det».

annonse

Tollen kommer som et svar på USAs nye straffetoll, som rettes mot deler av industri der «Kina har forsøkt å skaffe seg en fordel ved urettferdig tilgang på, eller tvungen overtakelse, av teknologi fra amerikanske selskaper».

Kinesiske myndigheter har oppfordret USA til å avstå fra straffetollen og advart mot at handelsforholdet mellom de to landene kan bli skadelidende.

– Hvis USA starter en handelskrig, kommer Kina til å kjempe til siste slutt for å forsvare sine egne legitime interesser med alle nødvendige tiltak, heter det i en uttalelse fra Kinas ambassade i Washington torsdag ettermiddag.

NTB-AP-DPA
(©NTB)

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon