TOPSHOT - French gendarmes block the access to Trebes, where a man took hostages at a supermarket on March 23, 2018 in Trebes, southwest France. At least two people were killed after a gunman claiming allegiance to the Islamic State group opened fire and took hostages at a supermarket in southwest France. / AFP PHOTO / ERIC CABANIS
annonse
annonse

Minst to personer er drept i gisselaksjonen på et supermarked i Sør-Frankrike, bekrefter fransk politi. Et titall mennesker er såret.

Det er uklart hvor mange som nå befinner seg inne på supermarkedet i byen Trèbes.

Ordfører Eric Menassi har sagt til TV-kanalen BFM at en politimann er den eneste som befinner seg sammen med gjerningsmannen, ifølge nyhetsbyrået Reuters. De andre gislene er angivelig løslatt. Men dette er ikke bekreftet av andre kilder.

annonse

Tidligere har Reuters sitert en kilde i politiet som fortalte at åtte personer ble holdt som gisler.

– Tilhører IS

Frankrikes statsminister Édouard Philippe sier det sannsynligvis dreier seg om et terrorangrep i Trèbes.

– All informasjonen vi har peker mot et terrorangrep, sier han.

Fransk påtalemyndighet opplyser at gjerningsmannen på supermarkedet hevder å tilhøre den ytterliggående islamistgruppa IS. President Emmanuel Macron har bedt innenriksminister Gérard Collomb om å reise til området.

annonse

Litt før gisselaksjonen oppsto, ble en politimann skutt og såret i Carcassonne, som ligger omtrent 15 minutter unna med bil.

En gruppe politifolk ble beskutt mens de var ute og jogget, melder kringkasteren RTL. Dette skal ha skjedd 20 minutter før situasjonen på supermarkedet oppsto.

Flere angrep

Hvis det stemmer at gjerningsmannen i Trèbes har tilknytning til IS, vil dette være det første store angrepet med islamistisk gjerningsmann i Frankrike siden Macron overtok som president.

I juli 2016 ble 84 mennesker drept da en lastebil kjørte gjennom en menneskemengde i Nice.

130 mennesker ble drept i angrepet mot et konsertlokale, utesteder og en stadion i Paris i 2015.

annonse

NTB-AFP-DPA

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon