Skjermdump
annonse
annonse

Nettavisen har intervjuet programleder Fredrik Solvang om mandagens debatt på Dagsnytt 18 mellom Rune Berglund Steen, Eivind Trædal, Hans Rustad og Helge Lurås.

Debatten ble raskt gjort til hovedsak på nettsidene til NRK selv og den er kommentert av en rekke aviser og på sosiale medier.

Solvang sier til Nettavisen at vi «forsto naturligvis at vi inviterte til en debatt med temperament, og det var også et ønske fra NRK sin side. Men resultatet ble jo et mareritt av en debatt. Jeg kan ikke huske at jeg har mistet kontrollen som programleder på den måten før, det var første gang og det var ubehagelig.

annonse

Nettavisen skriver at Eivind Trædal uttrykte misnøye med at Resett-redaktør Helge Lurås var invitert. Til det svarer Solvang at Trædal «bør kjenne sin besøkelsestid som debattant. Jeg la opp til at han skulle få debattere mot Rustad og Lurås, det var ikke min jobb.»

– Vi ønsket å illustrere hvor uforsonlig debatten har blitt. Motdebattantene befinner seg på forskjellige planeter og greier i liten grad å bli enige om hva temaet er. Med «tragikomisk» mener jeg at det kommer frem at de knapt registrerer hverandre, sier Solvang.

Solvang understreker at debatten ikke vil skremme Dagsnytt Atten og NRK fra å invitere kontroversielle gjester til debatt i fremtiden.

annonse

– Vi har lært av denne opplevelsen. Men vi har ikke lært at Resett- og Document-redaktørene ikke kan inviteres til debatt igjen, vi har i stedet lært at når vi beveger oss inn i et så eksplosivt farvann, så må vi bruke mer tid i forkant, sier han til Nettavisen.

Debatten kan sees her.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon