Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Nok en historie som bekrefter at deler av Oslo er i raskt en nedadgående spiral har nådd nyhetsbildet. Denne gang er utgangpunktet et varsel fra Romsås-rektor Jarle Dukic Sandven. Han skriver i et brev som er sendt til byrådet, bydelsutvalget, bydelsdirektøren og politiet at det må «tas drastiske grep, før situasjonen eskalerer ytterligere».

Unge gjengmedlemmer terroriserer nærområdet og tvinger barn til å selge hasj på ungdomsskoler, skriver NTB. Enkelte beboere tør knapt å gå på skole og jobb «i frykt for å møte på denne gjengen», ifølge Aftenposten. Gjengen består av ungdom med innvandrerbakgrunn, sier Sandven. Han har jobbet på skoler i området siden 1999, og som rektor siden 2014.

– Utviklingen nå er mer skremmende enn det jeg har sett tidligere. Jeg er faktisk redd for at man skal miste kontrollen, sier Sandven til Aftenposten.

annonse

Som vanlig møtes varskuropet med nedtoning og forsikringer: Bydelsdirektøren i Romsås, Øystein Eriksen Søreide, sier til NRK at de følger med på utviklingen.

– De fleste ungdommer på Romsås er greie og oppfører seg bra, men noen få lager problemer og gjør at mange blir utrygge. Det må vi ta på et stort alvor, sier Søreide.

Politiet ønsker ikke engang å kommentere situasjonen på Romsås, skriver NRK. Men ifølge Tor Erik Røberg-Larsen, leder av Svarttjern borettslag, foregår hasj-salget også i oppganger og uteområdene rundt folks hjem.

– Pakker blir droppet under verandaer, biler kommer og leverer pakker før de kjører bort. Det mest skremmende er at de ungdommene som tar imot pakkene blir yngre, sier Røberg-Larsen til rikskringkasteren og legger til at «han har sett mye opp gjennom årene på Romsås, men har aldri sett så mye narkotikavirksomhet som de siste par årene.»

annonse

Fra november til jul i fjor hyret Ravnkollen borettslag inn vektere fordi flere beboere var redde for å bevege seg ute mens det var mørkt, skriver statskanalen.

Vaktmester Roy Moen sier de nå har satt opp flombelysning for å bli kvitt det åpenlyse narkotikasalget på borettslagets område.

– Vi hadde kamera på veggen her, men det har blitt slått i filler, sier vaktmester Moen.

Kommentar

Dette varselet fra rektoren på Romsås kommer bare dager etter et massivt press mot Sylvi Listhaug for å trekke seg justisminister. Hun hadde skrevet i et Facebook-innlegg at Arbeiderpartiet satte terroristers hensyn over nasjonens sikkerhet. Men presset mot henne hadde aldri kommet, om det ikke var en mer omfattende og treffende slags kritikk mot det etablerte multikulturelle prosjektet som Listhaug representerer.

annonse

Masseinnvandringen til Norge siden 1970-tallet er i ferd med å forandre samfunnet, politikken, kulturen og verdiene på irreversible måter. Hele bydeler er forvandlet og i ferd med å tømmes for etniske nordmenn og majoritetskulturen. Den erstattes med hastig blandete boligstrøk hvor ingen kultur og ingen normer er hegemoniske. Fordi foreldrene er lite deltakende, etterlates det offentlige rom til ungdom og endog barn. Der er det råskap og jungelens lov som gradvis ta over.

Det «norske» myndighetsapparatet er uforberedt og altfor naivt. Det er tilpasset et normsystem hvor familiene (les foreldrene) tar et hovedansvar, i hovedsak stoler på og samarbeider med myndighetene og ser det offentlige og private rom som del av et fellesskap – et samfunn og én overordnet kulturramme.

Innvandringsrealismen

Sylvi Listhaug står for ansvarlighet og et realistisk oppgjør med de naive holdningene som muliggjorde dette eksperimentet med Norge. Og de politiske og «intellektuelle» (?) kreftene som i størst mulig grad er besatt av de utopiske misforståelsene om masseinnvandringens konsekvenser, er også de som på hersketeknisk måte har forsøkt å kneble Listhaug og skyve henne ut av regjeringen de siste ukene.

Vi snakker om et samrøre mellom mediene og de etablerte politiske krefter, med (deler av) FrP som et hederlig unntak. Og det var de samme elementene som kastet seg over Resett før de fikk teften av Sylvis blod.

Men det innvandringsliberale prosjektet ramler sammen foran øynene til alle som holder dem oppe. Det er jo også derfor globalistene til høyre og venstre i det politiske landskap ønsker å kneble ytringsfriheten og de nye mediene som faktisk rapporterer om, analyserer og slipper til varsler og kritiske kommentarer om utviklingen.

Men stadig flere ser likevel hva som skjer, og de er villige til å gjøre en innsats for å snu skuta før det er for sent. Den massive økningen i oppslutning om Frp de siste dagene er et eksempel på at folk har fått nok. Og det har de på tross av den ensidige, selektive og kampanjepregede dekningen fra de etablerte mediene.

For hadde disse reportasjene fra Groruddalen kommet for to uker siden, er det vel ikke så sikkert at Listhaug hadde måttet gå. Støre, Moxnes, Lysbakken, Hareide og diverse aviskommentatorer hadde måtte snappe etter luft for sin sjikane og kyniske bruk av 22/7.

annonse

For slike samfunnsbekymringer som for bare noen dager siden var «ekstremt» å inneha, bekreftes nå av rektoren på Romsås skole. Og han er neppe en «rasist». Situasjonen i Oslo er i ferd med å gå helt over styr, og det er for lengst begynt å bli innsett av fornuftige folk.

Ja, det begynner vel etter hvert å bli en forutsetning for å kunne kalles fornuftig at man faktisk innser hva som skjer med landet, med politikken, med ytringsfriheten og den offentlige debatt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon