Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. . Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

USA har bekreftet at Norge i første omgang ikke slipper USAs nye toll på stål og aluminium, ifølge utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Bekreftelsen kom sent torsdag kveld, sier Søreide i en uttalelse til NTB.

– Vi vil i dag følge opp saken overfor amerikanske myndigheter, både i Washington og i Oslo. Vi forventer at WTO-regelverket respekteres og at Norge likebehandles i denne saken. Norsk eksport er ingen trussel for USA. Vi vil formidle dette tydelig overfor USA i dag, understreker utenriksministeren.

– Det er alvorlig og bekymringsfullt at USA har besluttet å innføre handelshindre for aluminium og stål. Dette sår tvil om respekten for det multilaterale, regelbaserte handelssystemet. Vi forventer at WTO-regelverket overholdes fra alle WTOs medlemmer.

Både EU-landene, Argentina, Australia, Brasil, Canada, Mexico og Sør-Korea står på listen over land som i første omgang slipper de nye tollsatsene.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]