Foto: AFP PHOTO / Josh Edelson
annonse
annonse

Den konservative, kanadiske journalisten Lauren Southern ble for en stund siden arrestert og nektet innreise til Storbritannia. Begrunnelsen for at hun ikke kom inn i landet er at hun blant annet skal ha spredt «rasistisk» hat.

Southern ville finne ut hva som ville bli reaksjonene dersom det ble proklamert at «Allah er en homofil Gud» eller at «Allah er en Gud for homofile også», sett i lys av det er akseptert å komme med lignende utsagn om Jesus. Hun og noen andre stilte så opp i Luton og lot som om de var venstreorienterte LHBT-forkjempere med plakater med homovennlige budskap koblet mot islam. Det er denne episoden som nevnes som årsaken til at Southern ikke slapp inn i Storbritannia igjen. Hun skal, ifølge myndighetene, ha spredt rasisme.

Dette på tross av at Southern, som en borger i et samveldeland, og en av dronning Elisabeths undersåtter, har dokumentert i sitt pass at hun skal kunne reise fritt og uhindret, etter forespørsel fra Hennes Majestet.

annonse

Samtidig har britiske myndigheter erklært at de ikke kommer til å straffeforfølge hjemvendte IS-krigere, de skal snarere reintegrere soldatene og ta dem i mot med åpne armer.

Som dere kan se i denne videoen så ble Lauren Southern nylig invitert til Europaparlamentet sammen med en britisk politiker for å snakke om sin opplevelse. Hun forteller at grensepolitiet forhørte henne i om hvorvidt hun var ekstremt kristen eller om hun kunne planlegge terror. Situasjonen for annerledes tenkende i Storbritannia sies å ha forverret seg under Theresa May.

– De spurte meg hva jeg tenkte om å kjøre lastebiler inn i individer for å drepe dem, spesifikt muslimer, sier Southern.

annonse

Storbritannia har vært ytringsfrihetens og individualismens høyborg. Nå spørs det om ikke britiske myndigheter i praksis har innført forbud mot å reise til landet som islam- og innvandringskritiker.

Men står briter flest virkelig inne for det deres regjering gjør? Forfatter og mediepersonlighet Katie Hopkins beskriver landet som en trykkoker, og er redd befolkningen kan komme til å bli veldig opprørt dersom utviklingen fortsetter i samme spor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon