FILE - In this Feb. 23, 2018, file photo, Treasury Secretary Steve Mnuchin gestures as he answers questions during a briefing at the White House in Washington. It looks like President Donald Trump’s romance with the Goldman Sachs crowd is going cold. Top economic adviser Gary Cohn is only the latest Goldman figure to head for the White House exits. Cohn is the fourth high-profile Goldman alumni to leave the administration. That makes Mnuchin the last Goldman veteran in a top administration job. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais, File)
annonse
annonse

– Vi kommer til å innføre tollen. Vi jobber med det nå, sa Steven Mnuchin på tv-programmet Fox News Sunday.

Torsdag sa USAs president Donald Trump at han vil innføre en straffetoll på opptil 60 milliarder dollar på kinesiske produkter som hevn for angivelig tyveri av amerikansk opphavsrett på teknologi.

Fredag sa kinesiske myndigheter at de ikke er redde for å starte en handelskrig med USA, og truet med å innføre en toll på 3 milliarder dollar på amerikanske varer.

annonse

Mnuchin sa til Fox News at USA fremdeles har håp om å inngå en avtale med Kina, men at USA ikke vil trekke seg fra konflikten dersom landene ikke klarer å komme i mål med en avtale.

– Jeg har et lite håp om at vi kan få til en avtale, men hvis ikke vil vi innføre denne tollen. Vi vil ikke vente med det hvis ikke vi har en akseptabel avtale som presidenten vil signere.

– Vi er ikke redde for en handelskrig, sa finansministeren.

NTB-AFP

annonse

a[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon