Facebook CEO Mark Zuckerberg is seen on stage during a town hall at Facebook's headquarters in Menlo Park, California September 27, 2015. Picture taken February 27, 2015. REUTERS/Stephen Lam/File Photo

– Dette var et brudd på våre brukeres tillit, og vi beklager at vi ikke gjorde mer den gang. Vi skal iverksette tiltak for å forsikre, sier Zuckerberg i en helsides annonse.

annonse

Den ble trykket av et større antall britiske aviser, deriblant Sunday Mirror og The Observer, og omhandler hvordan en resultatene fra en Facebook-spørreundersøkelse i 2014 ble lekket.

Dermed kom personopplysninger «fra flere millioner personer» på avveie, ifølge Mark Zuckerberg.

Facebook-sjefen har vært hardt presset etter avsløringene knyttet til Cambridge Analytica (CA). Det britiske kommunikasjonsbyrået har samlet inn personopplysninger fra 50 millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet til blant andre Donald Trumps valgkampstab.

Zuckerberg nevner ikke CA ved navn i søndagens annonser. Kommunikasjonsbyråets hovedkontor i London ble fredag ransaket av det britiske datatilsynet (ICO).

– Dette er bare en del av en større etterforskning av bruken av personlige data for politiske formål, og vi vil nå bruke tid på samle inn og vurdere bevisene, heter det i en uttalelse fra ICO.

NTB-AFP

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.